Kék hírek, bulvár

2012.04.22. 09:01

Meg akart lépni a balesetet okozó ittas sofőr

Tíz ember sérült meg abban a balesetben, amit egy ittas sofőr okozott szombat éjjel Pirtó belterületén, az 53-as főúton. A vétkes sofőr megpróbálta elhagyni a helyszínt.

Zs. D.

Egy szerb rendszámú kisbusz, egy magyar kisbusz és két személyautó is részese volt annak a balesetnek, mely szombat éjjel 10 óra körül történt Pirtón az 53-as főúton. Egy Soltvadkert felé közlekedő BMW meg akarta előzni az előtte közlekedő szerb Peugeot kisbuszt, ám a manőver közben észrevette, hogy túl közel van a szemből érkező autó, ezért megpróbált visszasorolni a kisbusz mögé. A rendőrség közlése szerint, túl gyorsan hajtott a 25 éves pirtói BMW-s, így visszasorolás közben nekiütközött a Peugeotnak, amit az árokba lökött. Az ütközéstől a BMW átsodródott a másik sávba, ahol a szemből érkező magyar Nissan kisbusszal ütközött. A Nissanba ez után még a mögötte érkező Lada is belecsúszott - részletezte a baleset körülményeit Szabó Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. 


A balesetben a Nissan kisbusz utasai sérültek meg. A 45 éves jánoshalmi sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. Hét utasa közül egy nő és egy fiúgyermek súlyosan, két nő, egy kislány és két férfi könnyen sérült. A baleset okozója és a Peugeot kisbusz sofőrje könyebben sérültek.

A BMW 25 éves pirtói sofőrje - a rendőrség közlése szerint - a karambol után megpróbálta elhagyni a helyszínt, de akkora volt a kavalkád, hogy nem tudott meglépni. A rendőrök így a helyszínen elfogták: kiderült, hogy ittasan ült a volánhoz. A fiatalembert nem vették őrizetbe, de súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt kell majd felelnie.

A baleset miatt öt órán át teljes útzár volt érvényben az 53-as Pirtón átvezető szakaszán, a forgalmat mellékutcákra terelték.

Ezek is érdekelhetik