Kék hírek, bulvár

2011.12.23. 15:47

A munkahelyén kapták el az ékszertolvajt

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a nyomozási bíró azt a férfit, aki a rendőrök szerint egy tálcányi arany ékszert lopott el egy kecskeméti ékszerüzletből a társával.

N. N. M.

A 37 éves V. Bélát csütörtök kora délután a munkahelyéről vitték el a rendőrök, a pénteken délben történt bírósági meghallgatását követően pedig a Mátyási utcai börtönbe szállították.

Mint korábban megírtuk: két férfi jelent meg november 14-én délután egy kecskeméti ékszerüzletben, ahol vásárlást színlelve, az eladásra kitett gyűrűs tálcát ellopták. Az egyik elkövető az üzlet biztonsági zsilip ajtaját fogta meg, a másik pedig elszaladt a gyűrűkkel teli tálcával. Az ékszerésznek közel 2 millió forintos kárt okoztak.

A Kecskeméti Rendőr-kapitányság felderítő osztálya nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást a tettesek után. Ennek során került gyanúba a Kecskemét-Kisfáiban lakó férfi. Aki azonban egyelőre nem tett vallomást és tagadja a bűncselekmény elkövetését.

Időközben azonban egy másik, a kecskemétihez kísértetiesen hasonló ékszerlopással is meggyanúsították. Ebben az ügyben az Érdi Rendőrkapitányság kezdte meg a nyomozást, miután november 22-én délben két férfi jelent meg vevőként egy érdi ékszerüzletben. Innét is egy tálcányi ékszerrel futott el egyikük, amíg a másik a biztonsági zsilipajtót fogta. A tálcán 46 férfi, illetve női aranygyűrű volt, összesen 4 millió forint értékben. V. Béla – akinek a társát még keresik - ezt a bűncselekményt sem ismerte el. A két büntetőügy nyomozását egyesítették, így a Kecskeméti Rendőrkapitányság jár el a továbbiakban, mindkettőben. Amennyiben a férfit a bíróság később bűnösnek találja 2-12 év közötti szabadságvesztésre számíthat. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] V. Béla egyik lopást sem ismerte be
[/caption]

A kecskeméti nyomozási bíró a szökés, illetve elrejtőzés, a nyomozás akadályozása és a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el az előzetes letartóztatást. A gyanúsított és az ügyvédje fellebbeztek a döntés ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!