Kék hírek, bulvár

2011.01.10. 17:44

Zuschlag János újra a bíróság előtt

Rendkívül alapos és jogilag megfelelőképpen indokolt volt a Zuschlag-ügyben hozott elsőfokú bírói döntés – ismerte el hétfőn Kovács M. Gábor, az ex-szocialista politikus védője. Hozzátette ugyanakkor: nem is ezt, hanem a vádlottak által elkövetetett cselekmények bűnszervezetként történő megállapítását vitatják.

N. N. M.

Zuschlag János beismerte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon az általa elkövetett cselekményeket. Azzal viszont továbbra sem értünk egyet, hogy bűnszervezetet működtettek volna a vádlottak. Ezért fellebbezett az ügyfelem – mondta Kovács M. Gábor hétfőn, az óriási médiaérdeklődés mellett a Szegedi Ítélőtáblán kedden kezdődő másodfokú tárgyalást megelőző napon.

– Szappanopera főszereplője vagyok. Olyan ügyben, amit egyes ellenzéki politikusok egyfajta nemzeti számonkérésként akarnak beállítani és úgy gondolják, az lenne a legjobb, ha felakasztanák a vádlottakat – mondta egyebek között az utolsó szó jogán, még tavaly márciusban Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Felakasztani persze végül nem akasztották fel, azonban vitathatatlanul szigorú ítéletet hozott Kecskeméten Fodor Endre bíró. Mint ismert: bűnszervezet tagjaként elkövetett csalásban találta bűnösnek Zuschlag Jánost. Ezért 8 és fél évre ítélte, feltételesen nem szabadulhat, a vagyonát pedig elkobozzák.

Ezt az ítéletet fellebbezte meg Zuschlag valamint védője, és ezért tárgyalják mától 7 napon keresztül, jövő csütörtökig, másodfokon, Szegeden a büntetőpert. Információink szerint sem az ügyészség, sem a per elsőrendű vádlottja – azaz Zuschlag János – nem kezdeményezik Szegeden új bizonyítékok felvételét. Amennyiben így lesz, akkor 7 napon keresztül tekinti át a bíróság a Kecskeméten készült, rendkívül nagy mennyiségű iratanyagot.

Természetesen szóhoz jut majd a szocialista politikus valamint a vádlott társai is. Szinte bizonyos azonban, hogy a hetedik tárgyalási napon, január 20-án (csütörtökön) sem hirdetnek majd Szegeden ítéletet.  A másodfokú bíróság ugyanis a tárgyalássorozat befejezését követően még mintegy 10-15 napig mérlegelni fogja az elhangzottakat, és legkorábban február elején hozzák meg a Zuschag-ügyben a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!