Kék hírek, bulvár

2010.10.06. 13:19

Közel száz tanú lesz Kolompárék perében

Kolompár szerint az írott média nem a valóságnak megfelelően közvetíti a tárgyaláson elhangzottakat.

Hraskó István

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott szerdán a Kolompár Orbán és társai ellen zajló per a Kecskeméti Városi Bíróságon.

Közel száz tanú lesz a büntetőügyben, ebből körülbelül hetvenet hallgat meg szóban Mátyásné dr. Polereczki Éva bírói tanácsa, a többiek írásbeli nyilatkozatot tehetnek. Így idén már biztos nem fejeződik be a tavaly novemberben indult per, melyet egyébként idén júniusban egyszer már elölről kellett kezdeni. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ugyanis az MCF Roma Összefogás Párt képviselőjelöltjeként indult a tavaszi országgyűlési választáson, ezért mentelmi jog illette meg, és hat hónap tárgyalás nélkül telt el.

Szerdán délelőtt az egyetlen érdemi esemény az volt, hogy Kolompár indítványozta a bírói tanácsnak: engedélyezzék a tárgyaláson hang-és videofelvételek rögzítését. Ennek a lehetőségét a tanácselnök ugyanis a vádismertetésre és az ítélethirdetésre korlátozta. Kolompár szerint ugyanakkor be kellene engedni a többi tárgyalásra is a tévéseket, mert ahogy fogalmazott: "az írott média nem a valóságnak megfelelően közvetíti az ott elhangzottakat". Mátyásné dr. Polereczki Éva viszont azonnal és határozottan elutasította az indítványt, kijelentve: egyszer már döntött ebben a kérdésben, és azt nem fogja felülbírálni.

A múlt vasárnap a kiskunmajsai cigány önkormányzat tagjává választott Kolompár Orbán ellen három ügyben is vádat emelt az ügyészség. Ezeket egyesítette és együtt tárgyalja a bíróság. A pernek így most összesen 9 vádlottja van, köztük Kolompár felesége és az OCÖ egyik elnökhelyettese, Kolompár László is.

Kolompár Orbánt az ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztással, a számvitel rendjének megsértésével, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, magánokirat-hamisítással, valamint az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével vádolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!