Kék hírek, bulvár

2010.08.05. 16:17

A boltban szemelte ki áldozatait a rabló

Élelmiszerboltokban, vásárlás közben választotta ki későbbi áldozatait egy fülöpszállási rabló. Az üzletekben kihallgatott beszélgetésekből következtetett arra, kinél lehet otthon pénz vagy érték, majd a következő éjszaka támadásba lendült.

N. N. M.

A 21 éves fülöpszállási férfi nem kímélte áldozatait, és idős embereket támadt meg a saját lakásukban. A nyomozás jelenlegi szakaszában egy rablással, egy betöréssel és egy rablási kísérlettel gyanúsítják, de nem kizárt, hogy rövidesen kiderül: további bűncselekmények elkövetésében is szerepe lehet.

– Június 25-én hajnalban egy 72 éves fülöpszállási nő lakásába hatolt be az akkor még ismeretlen tettes – sorolta a bűncselekményeket Nyíkos Tamás, a megyei főkapitányság szóvivője. – Kés volt nála, álarcot nem viselt, viszont nem lehetett felismerni a sötétben. A késsel fenyegette a nénit, hogy adja át az értékeit. Amikor az idős hölgy vonakodott, kitépett egy aranyláncot a nyakából, és elvitt a lakásból egy mobiltelefont is. A sértett kára 70 ezer forint volt.

A nyomozók látókörébe már ekkor bekerült egy 21 éves férfi. Folytatták ellene az adatgyűjtést, amikor július 12-én késő este újabb bűncselekmény történt a településen. – Ismét egy idős asszonyhoz tört be az ismeretlen tettes, ám ezúttal, noha otthon tartózkodott a sértett, nem találkozott a bűnözővel – folytatta Nyíkos Tamás. Innen 1.6 millió forintot vitt el a betörő, aki két nap múlva újabb bűncselekményt követett el.

Ezúttal hajnali 4 órakor a vécé ablakon lévő szúnyoghálót lefeszítve jutott be egy házba. A zajra felébredt az ott lakó 66 éves férfi, akire rátámadt a bűnöző. Megütötte az arcán, mire a földre esett a bácsi, ahol tovább verte egy székkel. Az erősen vérző ember kétségbeesetten kiabált, amitől megijedt a támadó, és zsákmány nélkül menekült el.

Két nap múlva őrizetbe vették a rendőrök a három bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 21 éves fiatal férfit. Kiderült, hogy zsákmánya egy részét – az arany ékszert – egy székesfehérvári zálogházba tette. Itt meg is találták a rendőrök. A pénz azonban sajnos már nem került elő. A gyanúsított, aki ellen erőszakos bűncselekmények miatt korábban már folytak eljárások, beismerő vallomást tett. Segítőtársa nem volt, viszont elmondta, hogy élelmiszer boltokban kihallgatott beszélgetésekből szerzett tippeket. Így hallotta meg például, hogy ki adta el nem rég az autóját, amiből arra következtetett, hogy pénz lehet az illető házában. Sajnos jól számított…

Ezek is érdekelhetik