Kék hírek, bulvár

2010.02.03. 15:00

Szökni próbált egy elítélt, fejjel törte be az ajtó üvegét

Miután megszületett ügyében a jogerős ítélet, megpróbált elszelelni egy elítélt a Kecskeméti Városi Bíróságról. Csak a bejáratig jutott, aztán fejjel kitörte egy ajtó ablakát.

H. I.

A fogoly az első emeleten lezajlott tárgyalás után kikéredzkedett WC-re, majd amikor a bv-őr rá akarta tenni a bilincset a másik kezére, akcióba lépett. A bilinccsel arcon csapta az őrt, aki hátraesett, és egy padban beverte a fejét.

Az elítélt a lépcsőn lerohant a földszintre, és már majdnem kijutott az utcára, mikor a bíróság biztonsági őre elkapta. Közben odaért a bv-őr is, ketten fogták le, és próbálták visszavezetni a bíróságra, ám a fogoly ellenállt, és fejjel betörte az előtérben lévő lengőajtó ablaküvegét. Végül sikerült lefogni, és visszaszállítani a börtönbe.

Három hónapot kapott felfüggesztve

– A szóban forgó elítélt egy büntetett előéletű, huszonkét éves férfi, aki harmadrendű vádlottja volt egy ma véget ért pernek. Magánlaksértésért és kábítószerrel való visszaélésért jogerősen három hónapos börtönbüntetést kapott, két évre felfüggesztve, de más, komolyabb bűncselekmények miatt Pest megyében már folyik ellene eljárás, és emiatt előzetes letartóztatásban van – tudtuk meg Gillyné dr. Malkócs Angélától, a Kecskeméti Városi Bíróság elnökétől.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A vécé előtt arcul csapta a bilinccsel őrét a szökni próbáló elítélt
[/caption]

A bírósági tárgyalás fél 12-kor ért véget. Mint az elnökasszony elmondta: a vádlott nyugodtan viselkedett a tárgyalás alatt, nem adta jelét annak, hogy bármire is készülne. Miután a bírói tanács kihirdette az ítéletet, jelezte őrének, hogy ki szeretne menni a fogdablokkban lévő mosdóba. Egy fogolynak ilyenkor szabály szerint csak az egyik kezéről lehet levenni a bilincset, most is így történt. Mikor az elítélt kijött a WC-ből, az őr vissza akarta helyezni a csuklójára a bilincset, ám a férfi hirtelen arcon csapta. Az őrnek a bilincs felsebezte az arcát, hátraesett, és fejét egy padba is beverte. A fogoly lerohant a lépcsőn a földszintre, és megpróbált kijutni a bíróság épületéből. A megsérült őr pár másodperccel később utána eredt.

A biztonsági őr állította meg

– A portánál szolgálatot teljesítő biztonsági őrünk észlelte az eseményeket, és kis szerencsével a bejáratnál elkapta a menekülő foglyot, aki így nem jutott ki az utcára. Majd az odaérkező bv-őrrel megpróbálták visszavezetni az előtérbe, ám a férfi ellenállt, és belefejelt a lengőajtó üvegébe, kitörve azt – mondta Gillyné dr. Malkócs Angéla.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Itt sikerült elcsípni a férfit
[/caption]

Végül a többi őr segítségével sikerült teljesen lecsillapítani a foglyot. A megsebesült őr illetve az elítélt is orvosi ellátásban részesült, utóbbit visszaszállították a Mátyási utcai börtönbe. Hamarosan a helyszínre érkeztek a rendőrség, az ügyészség és a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai is, hogy tájékozódjanak a történtekről. Az ügyben nyomozást rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik