Kék hírek, bulvár

2010.01.13. 14:31

Jövő héttől folytatódik a Zuschlag-per

Hétfőtől iratismertetéssel folytatódik a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása a megyei bíróságon.

Hraskó István

Az ügyet tárgyaló bírói tanács vezetője, dr. Fodor Endre március 31-ig még 21 tárgyalási napot tűzött ki. A védőbeszédek elhangzása után a bíróság által tervezett utolsó tárgyalási napon akár ítélet is születhet a perben, mely 2008. októberében kezdődött.

A tárgyalás-sorozat során a tanács több mint száz tanút hallgatott ki, míg közel ugyanennyien írásban tehettek vallomást. Az előzetes letartóztatásban lévő elsőrendű és harmadrendű vádlottak – Zuschlag János és Katus Ferenc – egyébként még decemberben bejelentették: az ítélethirdetésig részletesen kívánnak beszélni.

A bíróság várja a Központi Nyomozó Főügyészség válaszát, melyben kérték a korábban kihallgatott, de államtitokra hivatkozva a vallomást megtagadó Lusztig Péter titoktartás alóli felmentését.

Szegeden is tárgyalnak

Tanúmeghallgatással folytatódott Szegeden Weiszenberger László volt kiskunhalasi MSZP-s önkormányzati képviselő pere.

Tavaly a Zuschlag-ügy mellékszálaként indított perben a bíróság már bűnösnek találta a szocialista politikust. A bíróság első fokon vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntettében találta bűnösnek és 5 év börtönbüntetésre ítélte. 2007 őszén a Hír Televízió mutatta be azt a 2005-ben készült rejtett kamerás felvételt, amely a Zuschlag-ügy nyomozása közben került elő. Ezen Weiszenberger azt állítja egy vállalkozónak, hogy pénz ellenében pályázati támogatásokat tud intézni. A botrány kirobbanása után a volt szocialista kistérségi megbízott azt mondta: hazudott a vállalkozónak.

Tavaly a Zuschlag-ügy mellékszálaként indított perben a bíróság már bűnösnek találta a szocialista politikust. A bíróság első fokon vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntettében találta bűnösnek és 5 év börtönbüntetésre ítélte. 2007 őszén a Hír Televízió mutatta be azt a 2005-ben készült rejtett kamerás felvételt, amely a Zuschlag-ügy nyomozása közben került elő. Ezen Weiszenberger azt állítja egy vállalkozónak, hogy pénz ellenében pályázati támogatásokat tud intézni. A botrány kirobbanása után a volt szocialista kistérségi megbízott azt mondta: hazudott a vállalkozónak. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!