Kék hírek, bulvár

2009.09.25. 19:53

Visszafizettetik a tiszteletdíjat?

Zuschlag és Katus adja vissza a pénzt, no meg a lap-topot!

T. V.

Elképzelhető, hogy mégis vissza kell fizetnie Zuschlag Jánosnak és Katus Ferencnek azt a tiszteletdíjat, amit a megyei önkormányzattól vettek fel, miközben már előzetesben ültek. A főjegyző kivizsgálja, hogy erre milyen jogi lehetőség van. A kérdéses pénz összesen nagyjából másfélmillió forint.

Zuschlag és Katus a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagjai voltak, amikor 2007. szeptemberében előzetes letartóztatásba helyezték őket. Ettől azonban még kapták a csökkentett tiszteletdíjukat - havonta fejenként 95 ezer forintot - mert a törvény így rendelkezik. A két képviselő csak nyolc hónappal később mondott le mandátumáról, így most a nyolchavi tiszteletdíj a kérdéses.

A mai megyegyűlésen Kovács Ernő képviselő, Tiszakécske polgármestere napirend előtti felszólalásában elmondta: a rácsok mögé került Hunvald György, Budapest VII. kerültei polgármester esetében a szaktárca kimondta, hogy a fél év alatt felvett mintegy hatmillió forint visszakövetelése lehetséges. Ennek alapján ismét meg kellene próbálni visszakérni Zuschlagtól és Katustól is az összesen mintegy másfélmillió forintot.

Dr. Ferenczi István főjegyző erre úgy reagált, hogy mindenképpen megpróbálja, ő maga is iagzságtalannak érzi, hogy a két képviselő tiszteletdíjat kapott.

Az is kiderült, hogy Zuschlag és Katus mindmáig nem adta vissza a megyei önkormányzatnak a lap-topokat. Ezért Ferenczi most felejelentést tesz. Részletek a szombati Petőfi Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!