Kék hírek, bulvár

2009.09.24. 15:32

Már nem százmilliós a piaci transzparens-per

Újabb tárgyalással folytatódott csütörtökön a korábban százmilliós Zombor-perként aposztrofált ügy a megyei bíróságon.

Hraskó István

Mint korábban beszámoltunk róla, a kecskeméti önkormányzat nyújtott be keresetet Varga István ellen, az emlékezetes "Zombor úr! Bűzlik a város a korrupciótól" feliratú, piacnál kifeszített transzparens miatt. Ítélethirdetés október elején lesz az ügyben, de az már biztos: az önkormányzat nem tartja fenn a 100 millió forint nem vagyoni kár megtérítésére vonatkozó keresetét.
 
Mint azt dr. Balázs Tímea, az önkormányzat jogi képviselője elmondta a mai tárgyaláson: ehelyett kérik a bíróságtól az alperes jogsértő magatartásának megállapítását, attól való eltiltását, és azt, hogy Varga Istvánt a városnak okozott károk súlyának megfelelő összegű kártérítésre kötelezzék. A felperes részéről az is elhangzott: a transzparens kifüggesztője nyilatkozatban vonja vissza ominózus korrupciós kijelentését, és saját költségén ennek adjon visszhangot a médiában, jelentesse meg különböző sajtóorgánumokban. 

Dr. Staudt Gábor, Varga István ügyvédje a tárgyaláson kijelentette: véleménye szerint ez a per Zombor Gábor személyes ügye, és a pert „az önkormányzat mögé” bújva indította. Egyben indítványozta, hogy a bíróság tanúként hallgassa ki a polgármestert. Kijelentette: a sajtóban súlyosabb kijelentések is elhangzottak, mint amit Varga kiírt a transzparensre, tudomása szerint mégsem folynak emiatt sajtóhelyreigazítási perek.

Oroszné dr. Kerekes Anna bírónő a felek meghallgatása után befejezettnek nyilvánította a bizonyítási eljárást, azaz Zombor Gábort már nem hallgatja meg az ügyben. A perben ítélethirdetés október elején lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!