Kék hírek, bulvár

2008.11.25. 15:02

Jobb oldali ifjúságpolitikus a Zuschlag-perben

A kecskeméti születésű, jelenleg a fővárosban élő Prácser Lászlót hallgatta ki ma (kedd) Zuschlag-per bírája. A jobboldali ifjúsági mozgalmakban tevékenykedő vádlott nem ismerte el a bűnösségét.

Noszlopy

Az érettségivel rendelkező, most pedig az ELTE történelem karára járó vádlott nem baloldali, hanem jobboldali beállítottságú, de ennek ellenére jó kapcsolatokat ápolt Zuschlaggal.

Prácser 1995 óta dolgozott az MDF ifjúsági szerveztében, az IDF-ben, illetve keresztény alapon szabadidős tevékenységet folytató civil szervezetekben.
Saját vállalkozását vezeti, ám ott mindössze 69.500 forintos jövedelme van. Ennek ellenére egyszerre két, 8-8 milliós adósságot törleszt és egy 20 milliót érő budapesti lakásban, valamint egy 10 millióra becsült fővárosi otthonban is résztulajdonos.

Prácser tagadta, hogy pályázatok elbírálásában segített volna a Zuschlaghoz kötődő szervezeteknek. A jobboldali és a baloldali civil szervezetek pályázatainak formai hasonlóságát pedig azzal indokolta, hogy néhány melléklet formanyomtatványát átadta korábban Zuschlag János személyi titkárának, Ladosnak.

Helyre igazítás

Cikkünkben valótlanul azt sugalltuk, hogy Prácser László anyagi helyzete kétségeket ébreszthet. Ezzel szemben az igazság az, hogy nem pontosan idéztük a bíróságon ezzel kapcsolatosan elhangzottakat, továbbá nem vettük figyelembe, hogy Prácser László vagyonközösségben él feleségével, akinek egyéb jövedelmei vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!