Kék hírek, bulvár

2008.10.20. 15:31

Lados sírt és Gyurcsányt is belekeverte a Zuschlag-ügybe

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is megpróbált bizalmas információkat szerezni a Zuschlag elleni nyomozásról, még annak befejezése előtt – állította Zuschlagra hivatkozva, ma (hétfő) délután Lados István a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Noszlopy

Elért a legfelső politikai csúcsig a Zuschlag-per, amikor elsírta magát Lados, akin már napok óta látszott, hogy iszonyatos feszültség van a vállán a vallomása miatt.

A könnycseppek kibuggyanása előtt arról beszélt a bírónak, hogy Zuschlag megpróbálta befolyásolni az ellene folytatott vizsgálatot.

Előbb a kecskeméti ügyészek ellen nyomoztatott, de rájött, hogy a vizsgálatot irányító Német Zsolt – Zuschlag állítólagos szavai szerint – „fanatikus fideszes állat, aki vasárnap templomba jár, és nem lehet vele mit csinálni”.

 

 


Ezért – Lados szerint – a következő menetben Zuschlag őt arról tájékoztatta: elérte a Legfőbb Ügyészségnél, hogy bekéressék nyomozás közben az ügy aktáit. Zuschlag azt mondta neki, azért, hogy Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke tanulmányozhassa ezeket. Ekkor sírta el magát Lados, majd néhány perces szünet után csak fokozta: állítása szerint Zuschlag neki azt mondta, személyesen a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc bízta meg az iratok áttekintésével Bánátit.

Gyurcsány ugyanis nehezményezte, hogy neve felmerült az ügyben, később kihallgatták tanúként is, amit – ezt is Zuschlag közölte Ladossal - egy Gyurcsány-Bánáti-Zuschlag hatszemközti kiskunhalasi találkozón szóvá tett Zuschlagnak a miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!