Kék hírek, bulvár

2008.06.04. 21:56

A bíróság szerint nem zsarolt a képviselő a választási kampányban

Több, mint két évvel az úgynevezett kalocsai választási lehallgatási botrány kirobbanását követően a Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon kimondta: nem fenyegette meg az MDF által támogatott kalocsai képviselőjelöltet a fideszes Bagó Zoltán.

Noszlopy

A választási kampány egyik negatív szenzációja volt az MDF állítása: telefonon fenyegette meg Bagó az MDF által támogatott kalocsai képviselőjelöltet.

A korabeli hírek szerint a beszélgetésben Romsics Imrétől, a városi múzeum igazgatójától visszalépést követelt, és egzisztenciálisan is megfenyegette. Romsics felvette a beszélgetés, aminek néhány részletét azután sajtótájékoztatón mutatta be az MDF.

Másfél óra múlva a Fidesz már visszahívta Bagót, Orbán Viktor bocsánatot kért Dávid Ibolyától, Bagó Zoltán pedig pert indított: állítva, hogy nem igaz a fenyegetés. Valótlanul állították be politikai zsarolónak egy másfél órás kötetlen, általa barátinak gondolt beszélgetés kiragadott, szemelvényezett, és megvágott részei alapján.

Első fokon, kedden, Bagó Zoltánnak adott igazat a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. Az ítélet szerint az MDF sajtótájékoztatón a Romsics Imre által elmondott kijelentés valótlan. Mely így szólt: „Bagó Zoltán fenyegetőzött és ígérgetett, megdöbbentő módon, kommunista módszerekre emlékeztetve, fenyegetett meg, hogy amennyiben úgy döntök, hogy mégis elindulok a 2006. évi országgyűlési választásokon, veszélybe kerülhet munkám, egzisztenciám.”

A bíróság szerint a képviselőjelölt, majd ezt követően a média, megsértette Bagó Zoltán jó hírnévhez való jogát. Az ítélet ellen Romsics Imre fellebbezhet: ebben az esetben a Szegedi Ítélőtábla elé kerülne másodfokon a polgári per.

Egy büntetőügy is zajlik, tárgyalási napot még nem tűzött ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Ott rágalmazás, becsületsértés és magántitok jogosulatlan megsértése miatt kell majd felelnie Romsics Imrének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!