Kék hírek, bulvár

2008.03.07. 09:37

Élő húsba nőtt a lánc

A nyakába nőtt lánccal együtt szállított állatorvoshoz egy keverék rottweiler kutyát a Kecskeméti Állatvédelmi Őrszolgálat. Az állat életét a Budai utcában elvégzett azonnali műtéttel megmentették, a gazda ellen pedig feljelentést tettek.

N.N.M.

- Saját fia jelentette fel a Kecskemét-Talfáján élő gazdát, mert már nem bírta nézni a láncra kötött állat szenvedését. Így jutottunk el a tanyára, ahol borzalmas körülmények között találtuk Cézárt. Se vize se élelme, de még kutyaháza sem volt. A kutya rendkívül alultáplált, a bordái kilátszanak – mondta Szabó Attila, a Kecskeméti Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője.

Hosszadalmas, és bonyolult műtéttel kellett ugyanis eltávolítani Cézár nyakából a belenőtt láncot. Dr. Roza Eszterhez és dr. Szabó Sándorhoz sajnos már nem első alkalommal került hasonlóan szörnyű körülmények között talált, az állatvédők által lefoglalt kutya Kecskemét környékéről. Cézár előtt – mint korábban megírtuk – a biztosnak látszó pusztulástól megmentett matkópusztai Bandit kellett műteni. Neki a nyakába hurkolt, alig egy méteres bálamadzag forrt a húsába. Bandit is kiszáradt állapotban találták, így a műtét mellett infúzióra is szüksége volt.

A most megoperált Cézár éppen Bandi mellé került a kecskeméti kutyamenhelyen kialakított „lábadozóban”. A lelketlen, állatkínzó gazdák ellen pedig eljárást indítottak a rendőrök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!