Kék hírek, bulvár

2008.02.25. 10:33

Vesztegető fegyenc - Havi 20 ezret ígért a találkákért

Meg akarta vesztegetni egy kecskeméti fegyenc a munkafelügyelőt – állítja a most elkészült vádiratban az ügyészség. Havi 20 ezer forintos „fizetést” ígért a férfinek.

Noszlopy

Az 54 éves Nógrád megyei elítélt a kecskeméti börtönben töltötte halálos közúti baleset okozása miatt korábban kiszabott büntetését. Jó magaviselet miatt alkalmanként parkfenntartási munkára vezényelték a kecskeméti közterületekre. Ilyenkor több rabtársával együtt szállították ki a börtönből, és fegyőr vigyázta őket.

Ott volt még a kecskeméti Hírösgazda Városszolgáltató Kft. egyik csoportvezetője is, aki kijelölte az elvégzendő munkát – falevélgyűjtést, söprögetést – a fegyenceknek. Magánjellegű beszélgetést a csoportvezető nem folytathatott az elítéltekkel: kizárólag a munkával kapcsolatban értekezhettek. Ezt a férfit próbálta megvesztegetni a Czollner téren – az ügyészség szerint – a börtönlakó.
        
Söprögetés közben félrehúzta és közölte vele: amennyiben a hasonló közterületi munkák alkalmával lehetővé tenné a számára, hogy Kecskemétre érkező hozzátartozóival, napközben a külső munkahelyen beszélgethessen, akkor nem sajnálna ezért havi 20 ezer forintot. A csoportvezető azonnal jelentette a vesztegetési kísérletet a fegyőrnek. Az elítéltet áthelyezték a tököli börtönbe, az ügyészség pedig vesztegetési kísérlet miatt emelt vádat ellene.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!