Kék hírek, bulvár

2008.02.05. 14:41

Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás - Börtönbe vonul a SZEK alapító elnöke

Három év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték a kecskeméti Kovács Sándort (53) a Szövetség az Európai Kecskemétért (SZEK) civil szervezet alapító elnökét. A Szegedi Ítélőtábla ma (kedd) meghozott döntése jogerős, így a Kecskeméten közismert üzletembernek rövidesen börtönbe kell vonulnia.

Noszlopy

A bíróság szerint a mostanáig büntetlen előéletű férfi - az IPOLYHOLDING Kft. ügyvezetőjeként - különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettét követte el.

Egy felszámolási eljárás során ugyanis eladta a Café-Minos Kft. ingatlanát, és gépeit, ám a vételárként befolyt összeg egy részével a sajátjaként rendelkezett. Ily módon 110.4 milliós kárt okozott, ami mostanáig nem térült meg. Első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2007. július 4-én 3 évi börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben 5 évre eltiltotta a felszámoló biztosi foglalkozástól. Kovács Sándor azonban az elsőfokú ítélet ellen fellebbezett, ám a Szegedi Ítélőtábla másodfokon nem látott lehetőséget az enyhítésre, ezért helyben hagyták a döntést.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!