Kék hírek, bulvár

2008.02.19. 08:00

Halálra gázolta a nagymamát és az unokát az ittas sofőr - Megkezdődött a büntetőper

Megkezdődött a büntetőper a Bács-Kiskun megyei Bíróságon annak a homokmégyi balesetnek az ügyében, amelyben súlyosan ittas ámokfutó gázolt halálra két embert.

N. N. M.

Kézen fogva sétált át a Kossuth Lajos utcán 2006. december 16-án délután Marika nagymama (†52), és Tomika (†4), az unokája, amikor feltűnt egy Opel Kadett a kanyarban. A korában ittas járművezetés miatt másfél évre eltiltott 33 éves sofőr – mint utóbb kiderült – a megengedett 40 kilométer helyett 65-73 kilométeres tempóval haladt, a vérében pedig 2,59-2,67 ezrelék alkohol volt. Elgázolta a nőt és az unokáját, majd kiszállt a kocsiból. Észlelte, hogy a nagymama már meghalt, a sérült, eszméletlen állapotban lévő kisfiút pedig ölbe kapta, és a közeli kocsmába szaladt vele segítségért, ahol a pultos kért telefonon mentőket.

A tegnap kezdődött büntetőperben két igen lényeges kérdést is tisztáznia kell majd dr. Piegel Zsolt bírónak. Az egyik, hogy sűrű köd és emiatt rendkívül rossz látási viszonyok voltak-e a baleset pillanatában, a Kossuth utcában, vagy csupán éppen akkor kezdett „leszállni” a köd. A mentőket riasztó pultos szerint legalább 150 méterre el lehetett még látni, a vádlott egyik ismerőse viszont határozottan állította a tárgyaláson, hogy sűrű köd telepedett akkor már Homokmégyre.

A másik lényeges kérdés az, hogy amennyiben a mentősök az eszméletlen állapotban lévő kisfiút nem Kecskemétre szállítják, hanem a közelebbi kalocsai, bajai vagy kiskunhalasi kórházba, akkor nagyobb valószínűséggel megmenthető lett volna. Ez utóbbi feltételezést dr. Gera László, a kecskeméti megyei kórház traumatológiai és kézsebészeti osztályának vezetője – ő vette át a mentősöktől az akkor már halott kisfiút – és a mentősök is cáfolták. Elmondásuk szerint a gyerek a balesetben sajnos olyan rendkívül súlyos sérüléseket szerzett, melyek az élettel összeegyeztethetetlenek voltak. Ítélet legkorábban május 5-én hirdetnek a büntetőperben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!