Kék hírek, bulvár

2008.01.06. 19:12

Megkapta autóját a nyertes: három év után

A kecskeméti férfi nyereményautójában három évig senki sem ült. A sikkasztó és édesanyja, aki átvette a nyereményt, felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

hirszerzo.hu

Háromévnyi pereskedés után a napokban megkapta nyereményautóját az a kecskeméti férfi, akinek - Magyarországon mindeddig egyedülálló módon - egy helyi magánlottózó alkalmazottja elsikkasztotta nyertes szelvényét.

A férfi 2004 decemberében játszott az ötöslottón, és a lottózóban hagyott szelvényével autót nyert. A lottózó alkalmazottja viszont azt állította, hogy a férfi szelvényét elfelejtette feladni, a nyertes szelvényt pedig az édesanyja játszotta meg, így az autó az övé. A nyereményautót is a nő édesanyja vette át, hazavitte Kecskemétre, ahol másnap a rendőrség lefoglalta. Három évig senki sem ülhetett bele.

A bíróság a nőt és édesanyját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, az autót pedig a férfi megkapta - bár három évbe tellett, míg a bíróság mindezt jogerősen is kimondta.

A bíróság 2006 novemberében első fokon és tavaly decemberben másodfokon is a férfinek ítélte az autót. A lottózóban dolgozó nőt és édesanyját jogerősen 8-8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A férfi még mindig bosszús, ha a történtekre gondol, az akkor négymilliós nyereményautó ugyanis most épp a felét éri.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik