Kék hírek, bulvár

2007.11.15. 14:15

Leszúrta egykori párját - öt év börtönt kapott az asszony

Helyben hagyta a Szegedi Ítélőtábla a korábbi férjét késsel megszúró kiskunfélegyházi asszony ügyében Kecskeméten hozott 5 éves büntetést. A sérült ember – mint megírtuk - kórházba került, ahonnan önkényesen eltávozott, majd a főbejárat közelében összeesett és meghalt.

N. N. M.

A Szegedi Ítélőtábla maradéktalanul helyben hagyta a dr. Feleky István bírói tanácsa által július 10-én meghozott döntést. Így 5 évet tölt rács mögött a késelő, akiről az első fokú – megyei – bíróság úgy látta, hogy eleinte, a menekülésekor még jogos védelmi helyzetben volt. A késsel történt visszatérése azonban már megtorlás jelleget kapott. Ezért emberölésben találták bűnösnek P. Mihályné (44) vádlottat. Noha végül mégis csak súlyosbítottak csipetnyit Szegeden a büntetésen: nem a legenyhébb fokozatú fogházban, hanem a szigorúbb börtönben tölti el az öt évet az asszony. 

A férfi és a nő – mint megírtuk – egykor házastársak voltak majd különváltak. A válást követően is látogatta azonban és zaklatta egykori feleségét az erőszakos bűncselekményekért, köztük emberölésért, súlyos testi sértés kísérletéért, illetve rablásért büntetett férfi. Nemcsak össze akart költözni a nővel, hanem szexuális kapcsolatot is szeretett volna. A nő azonban mindig visszautasította a közeledést.

Tavaly szeptember 12-én együtt italoztak, majd összevitatkoztak. A férfi meg akarta erőszakolni az asszonyt, aki a konyhába szaladt, késsel tért vissza, és mellkason szúrta egykori párját. A sértett kórházba került, ahonnan azonban önkényesen eltávozott. A főbejárat előtti padnál eszméletét vesztve összeesett, a klinikai halál állapotába került, és már hiába is próbálkoztak az újraélesztésével.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik