ingatlanajánló

2021.08.08. 11:30

Mutatjuk, hol és mennyiért kapnak albérletet a kecskeméti egyetemisták

Mit, hol, mennyiért – nagyjából ez a három kérdés fogalmazódik meg a leendő egyetemistában, aki a „hurrá, felvettek!” öröme mellett egyúttal az albikeresés feladatát veszi a nyakába. Az Ingatlanbazár cikke nekik nyújt segítséget.

baon.hu

A lényeg: az árak nagyjából a tavaly nyáriak, a komfortosabb lakás könnyebben kiadható, a „mamalakásokra” nincs kereslet, a garzonokból sosem elég, a szobáztatás egyre népszerűbb. A szemfüles fiatal a legjobb lakásokra már a napokban lecsaphat.

Kecskemét, a hírös város

Ha az ország közepére költöznél, tudd: a pandémia okozta 10–15 százalékos árcsökkenés után a kecskeméti albérleti piac árai mára fokozatosan visszakúsztak az egy évvel ezelőtti szintre – tudta meg az ingatlanbazar.hu. A kínálat tavalyhoz képest nem bővült, egyértelműen a garzon a nyerő. A legtöbb egyetemista az egyszobás, kis méretű lakásokra vadászik, de csak a legfürgébbek járnak szerencsével, ezért iparkodj!

Ebből az alacsony rezsis lakástípusból ugyanis kevés van, azt is 55–80 ezer forintért adják ki, bútorozottságtól függően. Naná, hogy az 55 ezreset pillanatokon belül elhappolják! Persze ezek az olcsóbb „mamalakások”: régi bútorral, konvektorral, felújításra várva, leginkább a Széchenyi városrészben találni ilyet.

– A jobb állapotúak igényes bútorral 75–80 ezerért mennek; az új építésű, igényes lakóparki garzonokat akár 130 ezerért kínálják, de nem biztos, hogy ezeket diák vette ki

– mondja Gedai Erika, a Duna House kecskeméti franchise partnereként, hozzátéve, a jó hitelpiaci lehetőséggel élve többen inkább lakást vásárolnak, sem mint bérelnek.

Mivel a garzon jó befektetésnek bizonyul, többen a külvárosi részen, például a külső, Homokbánya városrészen vesznek 1 vagy 1,5 szobás lakásokat. Ha nem jutott garzon, ne csüggedj, 80–100 ezerért biztosan találsz kétszobás bérleményt, például a Széchenyi városrészben. A Homokbányánál 85 ezerért újat kínálnak. A lakóparki, újabb építésű, cirkófűtéses 120–140 ezer forint.

Igondáné Hizsnyik Anna, a Rábai Ingatlanguru Ingatlanhasznosító Kft. vezetője azt nyilatkozta az Ingatlanbazár ingatlanos portálnak, hogy szerinte keveseket vonz másik 2–3 fiatallal összebútorozni. Nekik szól, hogy a 3–4 szobás lakásokat felszereltségtől függően 150 ezer forintért kaphatják meg. Az 1–2 szobás lakások az alacsony rezsi miatt kedveltek. A fiatalok szempontjából népszerű a Széchenyi városrész, mert onnan jó a buszközlekedés. Persze a belvárossal nehéz lenne vetekedni, hisz onnan gyalogosan, bringával is elérhető minden fontos célállomás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!