Hírek

2012.12.08. 18:20

„Fekete PR” Semjén ellen

Politikai karaktergyilkosságnak nevezte a miniszterelnök-helyettes szombati országházi sajtótájékoztatóján a szakdolgozatával kapcsolatban kirobbant ügyet.

BAMA

 Semjén Zsolt kijelentette: politikai ellenfelei "fekete PR-ral" karaktergyilkosságot készülnek elkövetni ellene. Szerinte nem találtak fogást rajta, és most ezt az ürügyet használják fel ellene. 

"Politikai vitára, politikai harcra készen álltam és készen állok" - fogalmazott a kormányfő kereszténydemokrata helyettese.         

Családi, személyes, privát életbeli, vagy akár egy húszéves dolgozat ürügye mögé bújva politikai harcot folytatni tisztességtelen - jelentette ki Semjén Zsolt, aki ugyanakkor azt mondta: elviseli, mert életcélja és küldetése a magyar nemzet újraegyesítésének szolgálata. 

Úgy fogalmazott: "Évi 150 ezer új magyar állampolgár, akikért mindent elviselek." 

Kiemelte: szakdolgozata elkészítésekor mindenben az ELTE oktatóinak iránymutatása szerint járt el, és senki elől nem titkolt el soha semmit.

A kormányfő helyettese emlékeztetett arra, hogy kezdetektől teljes nyitottsággal és nyíltsággal járt el ebben az ügyben, és az összes létező dokumentumot - indexeket, szakdolgozatokat - nyilvánosságra hozta az interneten.

Semjén Zsolt megjegyezte: az ELTE-dolgozata az egyetemnek meg sem volt.

Kitért arra is, hogy tíz féléven keresztül az összes bizonyítványa vagy jeles, vagy kitűnő volt, és a diplomája is jeles minősítésű "noha az ELTE oktatói nem vádolhatók sem most, sem akkor jobboldali elfogultsággal".

"Azt gondolom, szerénytelenség nélkül, hogy a szakmai kompetenciám és a hozzáértésem, az nem kérdőjelezhető meg" - mondta.

A vitatott szövegek tekintetében a politikus kiemelte: az érintett oktatóknak ezeket szükségszerűen ismerniük kellett. 

Semjén Zsolt feltette a kérdést: ha bármilyen tudományetikai vétséget követett volna el vagy bármilyen probléma lett volna, miért nem jelezték akkor, miért most, húsz év után akarják pellengére állítani?  

Semjén Zsolt kijelentette: teljes jóhiszeműséggel járt el akkor és most is, és ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasít.

Ezek is érdekelhetik