Hírek

2008.11.19. 17:30

Orosz-magyar hokimeccs lehet áprilisban?

Április 22-én a világbajnoki címvédő orosz jégkorong-válogatottal csaphat össze a világ élvonalához hetven év után visszatérő magyar csapat.

BAMA

„A svájci vb kezdete előtt két nappal mérkőzne meg az orosz és a magyar együttes, amennyiben elfogadjuk a helyi szervezők  feltételeit” - jelentette be Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára. A mérkőzésnek Sierre városa adna otthont, ott edzőtáborozhatna április 21. és 23. között a magyar csapat. Pat Cortina, a magyar válogatott szövetség kapitánya az úgy vélte: megtisztelő a felkérés, ám túl közelinek érzi a vb-hez az  oroszok elleni meccset.

„Jobb lenne április 20-án vagy 21-én játszani a világbajnokkal,  és még egy meccset lekötni április 15-e felé bárkivel. Néhány nap gondolkodási időt kérünk a svájci szervezőktől” - jegyezte meg a sikerkapitány. A magyarok a felkészülés jegyében április 2-án és 3-án Finnországgal a Papp László Arénában, illetve Miskolcon, 6-án és 7-én Norvégiával Debrecenben, illetve a káposztásmegyeri Jégcentrumban találkoznak. A Cortina-csapat a vb csoportkörében április 24-én Szlovákiával, 26-án Kanadával, 28-án pedig Fehéroroszországgal mérkőzik Zürichben. Az oroszok a vb-n április 24-én a német, 26-án a francia, 28-án pedig a házigazda svájci együttessel meccselnek Bernben.

-->

Ezek is érdekelhetik