Hírek

2008.08.05. 10:07

Ötvenezer látogató a Kapolcsi Bűvészeti Napokon

A Kapolcsi Bűvészeti Napok 600 programján mintegy kétezer szereplő lépett fel, s a rendezvényeken 50 ezer látogató vett részt.

VGO - metro.hu

Idén mintegy ötvenezren látogattak el a kapolcsi fesztiválra. Márta István, a fesztivál igazgatójának tájékoztatása szerint egyetlen program sem maradt el, de a már jól ismert okok miatt – szűkös költségvetés, támogatások elmaradása – a rendezvények lényegében csak Kapolcsra koncentrálódtak, s bizony nagyon hiányoztak mindenkinek azok a szellemi műhelyek, amelyeket tömegek kerestek fel.

Tavaly volt közel kétezer program az idei hatszázzal szemben – jegyezte meg az igazgató, hangsúlyozva: volt a múlt évben 197 millió forintos költségvetés a mostani 60 millióval szemben. Hozzátette: 2007-ben 260 ezer látogató volt, s szerinte az idei 50 ezer nem is rossz arány, a pénzzel és a programokkal való „bűvészkedős” helyzet ismeretében.

A jövő évre utalva Márta István azt hangsúlyozta, hogy ismeretei szerint most nem elkésve (januárban) írják ki a jövő évre szóló kulturális pályázatokat, hanem már idén ősszel, s úgy értesült, hogy nem lesz benne az a mondat – mint az idei kiírásban –, hogy nem pályázhatnak a balatoni régióban lévő fesztiválok. Ráadásul jövőre a turizmus is a kultúrát, a fesztiválokat favorizálja, és hírei szerint az ideinél 100 millió forinttal több pénzt is osztanak.

VGO - metro.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!