Hírek

2008.08.12. 14:01

Kiesett a Varga, Hirling páros

Nem jutott a csütörtöki középdöntőbe a Varga Tamás, Hirling Zsolt egység a könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyében a pekingi olimpián, miután reményfutamban csak a negyedik helyen végzett.

mti

A 2005-ben világbajnok, tavaly pedig Eb-győztes magyar egység – amely azért kényszerült „pótvizsgára”, mert vasárnapi előfutamában csupán a harmadik helyen zárt – egy-egy indiai, kubai, portugál, japán és dél-koreai egységgel vette fel a versenyt kedden, az első két hely ért középdöntőt.

A Dunakincse nevet viselő hajóval repesztő Vargáék jól kezdtek, sokáig az élen haladtak, az 500-as, az 1000-es, majd az 1500-as ellenőrzőpontnál is ők haladtak át elsőként, de a kubaiak és a japánok tapadtak rájuk, a hajrában pedig a portugálok is bejelentkeztek a továbbjutó helyekért.

Az utolsó 200 méterre a magyarok teljesen elkészültek erejükkel, riválisaik sorra megelőzték őket, ők pedig nem tudtak újítani, így csak negyedikként haladtak át a célvonalon. A középdöntőbe a portugálok és a kubaiak kerültek.

A Varga, Hirling duó az éremszerzés reményében utazott a kínai fővárosba, így szereplése egyértelműen csalódás. A folytatásban már csak a 13–20. helyért küzdhet.

„Azt a taktikát beszéltük meg, hogy induljanak el keményen, aztán húzzák végig a távot. Egy ideig ezt sikerült tartaniuk, a végére azonban teljesen elfogytak, számomra teljesen érthetetlenül. Ebben a mezőnyben kötelező lett volna a győzelem, nem tudom, hogy mi történt” – mondta a befutó után az MTI-nek Kiss László, a kettős edzője, aki egyelőre még nem tudott beszélni tanítványaival, ők ugyanis hosszú levezetésre indultak.

Hirling Zsolt internetes naplójában a reményfutam előtti utolsó bejegyzésben azt írta: „A taktikánk az lesz, hogy 800-tól megszökünk, és nem bízunk semmit a véletlenre”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!