Hírek

2008.08.07. 16:14

Állati szülinap, fókaprodukció, kígyósimogatás

Szombaton lesz száznegyvenkét éve, hogy 1866. augusztus 9-én megnyitotta kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert.

R. V.

Az évforduló alkalmából egész hétvégén születésnapi programokkal és számos kedvezménnyel várják a látogatókat. A kilencedikén született, tizennégy éven aluli gyermekeknek például mindkét napon ingyenes a belépés.

A kert több pontján is különleges programokat kínálnak. Kézbe lehet venni különféle „állati alkatrészeket” a strucctojástól az oroszlánkoponyáig. Délelőtt tíztől délután ötig látványetetések, óriáskígyó-simogatás, fókabemutató és más hasonló események színezik a programpalettát.

Az érdeklődőket délelőtt 11-kor az állatkert legérdekesebb lakóit bemutató csoportvezetés keretében kalauzolják körbe. Délután kettőtől az intézmény történetét bemutató kirándulásra invitálják a látogatókat. A séták a főkaputól indulnak.

A fenti programok mellett az állatsimogatónál kézműveskedés, a majomház szomszédságában arcfestés, a perzsa leopárdok kifutójánál hennafestés várja a kicsiket és a nagyokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!