Hírek

2008.05.20. 18:39

Supkának elege lett a pocskondiázásból

Lemondott Supka Attila, a labdarúgó Soproni Ligában 8. helyen álló Budapest Honvéd edzője. A vezetőedző a Vasastól elszenvedett 1-0-s vereség után felajánlotta távozását, melyet elfogadott a vezetőség.

V.M.

„Korábban is felmerült már bennem, hogy vége, befejezem, mert nem bírom tovább. A Kaposvár elleni kupatovábbjutás után közel voltam a lemondáshoz. A Vasas ellen azonban kritikán aluli teljesítményt nyújtott a csapat és ezután hoztam meg a döntést” – nyilatkozta Supka. Hozzátette: zavarta, hogy a meccsekre rendszeresen kijáró családjának is hallaniuk kellett, ahogy a közönség pocskondiázza.„Sokan bajnokesélyes csapatnak nevezték a Honvédot, de én megmondtam, hogy ez túl nagy terhet rak a fiúk vállára. Nem sikerült azokat a játékosokat megszereznünk, akiket kinéztünk, így én nem mondanám, hogy reális esélyünk volt az aranyra” – magyarázta.

Hamar felállt az új szakmai stáb, amely a szezon végéig vezeti a Honvéd első csapatát. A vezetőedző a korábbi pályaedző, Vass László lett, míg segítőjeként Borgulya István, az U19-es együttes trénere dolgozik majd (ő éppen Vass László elődje volt ebben a pozícióban). A párosra fontos feladatok várnak, hiszen a hátralévő két bajnoki mellett a Magyar Kupa döntőjében is megmérkőzik a Honvéd a Debrecennel. „Nem megyek el a kupadöntőre. A televízióban megnézem és a Honvédnak fogok szurkolni, mert a döntőbejutásuk az én munkám gyümölcse is” – hangsúlyozta a Debrecennel két bajnoki címet, a Honvéddal pedig tavaly Magyar Kupát nyerő szakember.

Ezek is érdekelhetik