Hírek

2008.05.17. 06:01

Múzeumok éjszakája szombat-vasárnap

A május 18-i múzeumi világnap alkalmából szombaton és vasárnap tartják a Múzeumok majálisát, amelyen több mint száz kiállítóhely mutatkozik be.

BAMA

A budapesti Nemzeti Múzeum kertjében tartandó kétnapos ünnepre az ország minden tájáról és a határon túlról is érkeznek múzeumok. A majálisra látogató közönség idén is szavazhat a legszínesebb, legérdekesebb programot kínáló és a legigényesebben megjelenő múzeumra. A díjat vasárnap délután adják át.

Az UNESCO 1977-ben avatta május 18-át múzeumi világnappá. A nemzetközi ünnep idei témája: a múzeumok mint a társadalmi változás és fejlődés tényezői. A múzeumok éjszakája kezdeményezés 1999-ben született, akkor még csak Franciaországban. 2005 óta rendezik meg európai szinten. Idén kétezer európai – ebből mintegy ezer francia – múzeum jelentette be csatlakozását az idén negyedszer megrendezendő Múzeumok európai éjszakájához. Ezen a szombatról vasárnapra virradó éjszakán – általában este 7-től hajnali 1 óráig – többnyire ingyen lehet látogatni a múzeumokat.

Ezek is érdekelhetik