Hírek

2008.04.29. 11:40

Horváth: fontos eredményeket értünk el

Horváth Ágnes leköszönő egészségügyi miniszter utolsó, keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, fontos eredményeket értek el az ágazatban, melyek közül az Egészségbiztosítási Alap 27 milliárd forintos többletét emelte ki.

BAMA

Az újságírók - akiknek a minisztérium épületében búcsúzóul tortaszelettel kedveskedett a tárcavezető - kérdéseire válaszolva  úgy fogalmazott: a biztosítási rendszer bevezetését csinálná másként, és sokkal jobban harcolna azért, hogy az ágazati átalakítás ezen rendszer reformjával kezdődjön.

Az SZDSZ eredeti elképzeléseihez képest jelentősen átalakult pénztártörvény liberális támogatottságáról azt mondta: továbbra is  fontosnak tartják a magántőke megjelenését a finanszírozásban, így  nem tudnak támogatni egy olyan megoldást, amely területi  monopóliumot jelent, nem ad választást a lakosságnak, és konzerválja  a viszonyokat.

Székely Tamást kijelölt egészségügyi minisztert korrekt tárgyalópartnernek tekinti, és bízik abban, hogy a kialakult jó  kapcsolat megmarad a jövőben is - mondta a szerdáig hivatalban lévő szakminiszter. Horváth Ágnes elmondása szerint, a jövő hét első felét  pihenéssel tölti, majd a magánszférában fog elhelyezkedni, cáfolva ezzel azokat a sajtóértesüléseket, miszerint valamelyik kórház főigazgatója lenne a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!