Hírek

2008.04.09. 14:20

Bringásreggeli Hajós Andrással

Április 20-án, vasárnap látványos versenyekkel, értékes nyereményekkel és finom reggelivel vár kicsiket és nagyokat egyaránt Európa legszebb és legrégebbi kerékpárpályája, a Millenáris Velodrom. A Critical Mass kerékpáros felvonulás előtt tartott rendezvény házigazdája Hajós András és Sinka Károly, a belépés ingyenes.

BAMA

Az év első pályaversenyén az igazolt versenyzők látványos számokban mérik össze erejüket: lesz stéher (motorvezetéses verseny), pontverseny, és a fiataloknak rókaverseny. Az érdeklődők is kipróbálhatják a kanyarokban erősen döntött pályát, és versenyezhetnek is az amatőr állórajtos negyedmérföldes üldözőfutamban, izgalmas nyereményekért. A versenyeken kívül nem csak reggeli várja a látogatókat, hanem a gyerekeknek bringasuli lesz értékes nyereményekkel (többek között három kerékpárt is kisorsolnak), valamint kerékpárszervíz várja a rászorulókat. A legkisebbek a játszósarokban foglalhatják el magukat gyurmázással, színezőkkel, aszfaltrajzolással.

A leglátványosabb kerékpáros sportágakból is ízelítőt kapunk: lesz freestyle-, triál-, akrobatikus kerékpározás (más néven teremfixi) és bringapóló-bemutató. Az érdeklődők a bringapólót - mely leginkább a lovaspólóra emlékeztet, ám ló helyet kerékpáron ülnek a versenyzők - ki is próbálhatják. A zenét DJ Tonya keveri a kerekek alá. A pályáról délután háromkor indul a csillagtúra a Critical Mass kerékpáros felvonulás Deák téri kezdőpontjához.

Millenáris Velodrom

A Millenáris Velodrom az egyetlen hazai kerékpárpálya és egyben egész Európa legrégebbi ilyen létesítménye. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 16 és 21, szombaton 10 és 13 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, a Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!