Hírek

2008.04.07. 10:26

A nyíregyházi gyógyintézetnek ítélték az Év kórháza címet

Az egészségügyi szakma a nyíregyházi gyógyintézetnek ítélte oda az Év kórháza címet

MTI

Az egészségügyi szakma a nyíregyházi gyógyintézetnek ítélte oda az Év  kórháza címet; a rangos elismerést a hét végén a Kórházszövetség XX. Kongresszusán vette át az intézmény - közölte Bakosné Mikula Edit, a szabolcsi Jósa András Oktató Kórház irodavezetője hétfőn az MTI-vel. Az Egészségügyi Minisztérium alapította és egy szakmai bíráló bizottság által odaítélt kitüntető címet az 1899-ben alapított kórház az állandóan megújuló, korszerű betegközpontú gyógyítás, illetve ápolás, valamint a minőségi orvos- és egészségügyi szakemberképzés területén elért magas színvonalú munkájával érdemelte ki - mondta a gyógyintézet kommunikációs vezetői feladatokat ellátó munkatársa.

A bíráló bizottság tagjai helyszíni szemlén tájékozódtak a súlyponti intézmények közé tartozó, 1.800 ágyas és mintegy 2.800 dolgozót foglalkoztató, önkormányzati fenntartású kórház gyógyító tevékenységéről. A nyíregyházi kórházban kétmilliárd forint értékű fejlesztéssel most hozták létre Európa egyik legkorszerűbb szív- és érrendszeri betegellátó központját, ahol egy helyen található a legmodernebb berendezésekkel, eszközökkel ellátott diagnosztikai, illetve terápiás centrum, az életmentő beavatkozást lehetővé tevő szívkatéteres laboratórium, továbbá az úgynevezett rizikóambulancia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!