Hírek

2008.03.12. 11:28

Változások jövő évtől a középiskolai írásbeliknél

Az oktatási tárca tervei szerint a jövő évtől várhatóan már csak központi írásbeli vizsgát kérhetnek a középiskolák a felvételi eljárásuk során - közölte Szüdi János közoktatási államtitkár egy szakmai konferencián szerdán.

BAMA

Az államtitkár az MTI kérdésére elmondta: megszűnik a hat- és nyolcévfolyamosok külön vizsgáztatási lehetősége, a gyermekek életkoruknak megfelelő feladatsorokat kapnak majd, amelyeket az oktatási tárca, illetve az Oktatási Hivatal állít össze. Ezek a feladatsorok elsősorban a diákok kompetenciáját mérik majd. Szüdi János a változtatások indokaként elmondta: a cél, hogy az egyes középiskolák ne tarthassanak külön felvételi vizsgákat. Az esélyegyenlőséget az szolgálja, ha nem a tanulók tudását mérik, mert az egyes iskolákban eltérő szinten készítik fel a tanulókat, hanem a meglévő készségeket, képességeket - mondta. A tárca így szeretné megelőzni azt is, hogy az iskolák már túl korai életkorban szelektáljanak a diákok között jelentős pszichés megterhelést okozva számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!