Hírek

2007.12.10. 06:10

Galamb falra mászik

Galamb, azaz Galambos Péter arcát a Kultúrházból ismerheti az ország. De orgánuma már régóta ott cseng szinte mindenkinek a fülében, hiszen számtalan reklámot és filmet szinkronizált.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignright" width="160"] Hangoskönyveket is felolvas a műsorvezető
[/caption]– Mi a legkellemesebb emléke műsorvezetőként?
– Kettő is van. Az egyik, amikor Terry Gilliam volt a vendégünk a Kultúrházban. Filmje magyarországi premierjére utazott ide, és akkor volt alkalmam interjút készíteni vele. Tizenöt évesen láttam először a Brazil című filmjét, majd abban az évben még nyolcszor és utána még vagy hússzor. A Monty Python-őrület pedig még csak ezután jött. Már 15 évesen arról ábrándoztam, hogy milyen jó lenne vele beszélgetni. Olyan világnézete van és olyan intelligenciával rendelkezik, ami nekem nagyon imponál. Egy pillanat alatt megtaláltuk a közös hangot.

– Kihez fűződik a másik jó emléke?
– Jurij Ljubimov színházi rendezőhöz. Most ünnepelte a 90. születésnapját. A moszkvai Taganka Színház alapító rendezője, magyar felesége van, Csernyenkó idejében kiutasították Oroszországból, és itt telepedett le. Az egyetlen ember, akinek van olyan színházi előadása, amely már 47 éve megy. Nagy formátumú emberekkel jó találkozni. Azok az emberek, akiket gyerekkorom óta ismerek, és egyszer csak megjelennek nálam mint interjúalanyok, az furcsa érzés.

– A tévéműsoron kívül hol hallhatjuk még?
– A Klubrádión már lassan öt éve megy a Büntető mozidélután című műsorom. Bolgár György és Orosz József után arra hajtok, hogy kizökkentsem a hallgatókat a megszokott betelefonálós közéletből. A tömény közélet után muszáj egy órában hülyét csinálni magamból, szerintem az jót tesz. De ezenkívül magyar hang is vagyok.

Galambos Péter

Született: 1971. március 20., Budapest

Foglalkozása: műsorvezető, szinkronszínész

Egy gyermek édesapja.

– Az mit jelent?
– Újabban hangoskönyvekhez hívnak. Most épp egy novelláskötetet csináltam, és készülök Kurt Vonnegutra és Raymond Chandlerre. Utóbbi régi vágyam, hogy megcsináljam, hiszen ő a krimiírás koronázatlan királya.

– Szabadidejében mivel foglalkozik?
– Gyereket nevelek, már ötéves a fiam. A legújabb mániám most a mászás, a barátnőm szoktatott rá, de már a fiam is szereti. Neki persze sokkal jobban megy, mint nekem. Tele vagyok mászós hegekkel és bőrkeményedésekkel, de nem baj, mert okos leszek és szép! Ezenkívül rendszeresen hokizom.

Foglalkozása: műsorvezető, szinkronszínész

Egy gyermek édesapja. Hangoskönyveket is felolvas a műsorvezető -->

Ezek is érdekelhetik