Hírek

2005.04.23. 07:25

Túl vastag a saját árnyék

Harmadszor jutott be a női Euroliga négyes- döntőjébe a Mizo-Pécsi VSK, és harmadszor is elbukta az elődöntőt.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="121"] Iványi Dalma Szamarában is a pécsi csapat legjobbjai közé tartozott
[/caption]2001 és 2004 után újra csak az Euroliga bronzérméért léphet pályára a PVSK csapata, miután az elődöntőben 71-61-re kikapott a Gambrinus Brnótól. A baranyaiak csak a mérkőzés első perceiben vezettek, azt követően végig a cseheknél volt az előny, akiket feltehetően fűtött a bosszúvágy, hiszen a Pécs mindkét Euroliga bronzérmét a Brno rovására szerezte meg. Az első negyed utolsó perceiben dobott két triplával vette át a vezetést a cseh bajnok, akinél főleg az amerikai McWilliams volt elemében. Pécsi oldalról csak a sérüléssel bajlódó Daliborka Vilipics tudta vele tartani a lépést.

A magyar bajnok játékába a későbbiekben is számos hiba csúszott. Ennek és agresszívabb védekezésének köszönhette a Brno, hogy 36-32-es vezetéssel mehetett a nagyszünetre. A harmadik negyedet úgy kezdte a PVSK, ahogy az előzőt abbahagyta, a Brno pedig nyolc ponttal meglépett. Ekkor megint jött Vilipics és a baranyaiak 50-50-nél utolérték vetélytársukat, a záró játékrészre mégis egypontos cseh előnnyel fordultak a felek.

A Pécs sehogy sem találta a ritmust, nem tudta utolérni ellenfelét, hiába kapcsolt rá ekkor már Iványi Dalma is. Társakra sajnos nem akadt, és az utolsó percekben a Brno már rutinosan megtartotta, sőt növelte előnyét. Így a PVSK újra csak a bronzéremért játszhat vasárnap, magyar idő szerint 14 órakor a Vilnius ellen.

Rátgéber csalódott

Euroliga négyesdöntő, Szamara, elődöntő:

Gambrinus Brno–Mizo-Pécsi VSK 71-61 (17-16, 19-16, 17-20, 18-9) Pontszerzők: McWilliams 25/6, Poto 14/9, Machova 8, Zirkova 8/6, Vesela 7, Viteckova 6/6, Kovacova 2, Vecerova 1, ill. Vilipic 22, Iványi 14/12, Dapo 7/3, Béres 7, Károlyi 6/6, Hlede 3, Branzova 2

Rátgéber László, a PVSK edzője: rendkívül csalódott vagyok, a csapat fele csapnivalóan játszott. Mentális problémáinkat mutatja, hogy az egész idényben szidott Vilipics volt a mieink legjobbja, míg Hlede és Branzova értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. A csehek jobbak, egységesebbek voltak, mi pedig a minimálisan elvárhatón kívül semmi extrát nem tudtunk hozzátenni a játékunkhoz.

Gambrinus Brno–Mizo-Pécsi VSK 71-61 (17-16, 19-16, 17-20, 18-9) Pontszerzők: McWilliams 25/6, Poto 14/9, Machova 8, Zirkova 8/6, Vesela 7, Viteckova 6/6, Kovacova 2, Vecerova 1, ill. Vilipic 22, Iványi 14/12, Dapo 7/3, Béres 7, Károlyi 6/6, Hlede 3, Branzova 2

Rátgéber László, a PVSK edzője: rendkívül csalódott vagyok, a csapat fele csapnivalóan játszott. Mentális problémáinkat mutatja, hogy az egész idényben szidott Vilipics volt a

mieink legjobbja, míg Hlede és Branzova értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. A csehek jobbak, egységesebbek voltak, mi pedig a minimálisan elvárhatón kívül semmi extrát nem tudtunk hozzátenni a játékunkhoz.

Iványi Dalma Szamarában is a pécsi csapat legjobbjai közé tartozott -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!