Labdarúgás

2024.07.03. 07:00

Kalocsán továbbra is a helyi fiatalok beépítése lesz a cél

A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság elmúlt évi szezonjában az Anda Kalocsa­ FC a kilencedik helyen zárta az évet. Ez a középmezőnyt jelenti, de csak két ponttal maradtak el a hatodik helyezett Hartától.

Szentirmay Tamás

A csapat a huszonnyolc mérkőzésből tizenegyet megnyert, ugyanennyit elveszített, és hat alkalommal döntetlent játszott. A csapat egész éves teljesítményét Kohány Balázs vezetőedző értékelte. 

Nagy volt az öröm a kalocsai öltözőben a Kiskunfélegyháza legyőzése után
Fotó: Anda Kalocsa FC


– Egy évvel ezelőtt, a nyáron az volt a célunk, hogy az előző évekhez képest kicsit megerősítsük a csapatot. Az anyagi háttér stabilizálódott, ennek ellenére a célunk továbbra is az volt, hogy kalocsai vagy környékbeli fiatalokból építsük fel a csapatot. Így is alakítottuk ki a keretünket. Azt gondolom, hogy az őszi szezonnal nagyjából elégedettek lehetünk. Tavasszal az volt a célunk, hogy legalább ugyanannyi pontot gyűjtsünk, mint az ősszel és próbáljunk a tabella első felében végezni. A tél folyamán sikerült erősítenünk, mert Foktőről hárman is hozzánk igazoltak. De azért voltak érzékeny távozóink is, mert az eddigi házi gólkirályunk, Varga Stefánó nem vállalta a tavaszt, Lakatos-Lengyel Márton pedig külföldre távozott. 

A tavasszal kapcsolatban vegyes érzései voltak Kohány Balázsnak. 

– Miután viszonylag jól kezdtük ezt az idényt, utána viszont volt egy hullámvölgyünk, amit a végére nagyjából sikerült kiegyenesíteni, mert otthon a Kiskunfélegyházát, majd pedig a dobogóért küzdő Soltvadkertet is sikerült legyőzni. Kiharcoltuk a Magyar Kupában a főtáblára való jutást. Ettől függetlenül többet vártam volna a tavasztól. Bár azt is el kell mondani, hogy minőségben szűkebb a keretünk, ami meg is látszott a bajnokság közepén, amikor eltiltások és sérülések miatt egy-két alapemberünk kiesett. Összességében azért nem lehetünk elégedetlenek, minimális pontok hiányoztak csak annak érdekében, hogy a bajnokság első felében végezzünk. A hatodik helyezett Harta és mi közöttünk, akik kilencedikek lettünk, csak két pont volt a különbség. Így azt lehet mondani, hogy szoros volt a középmezőny.

A vezetőedző néhány játékost kiemelt a keretből, és a szurkolókról is pozitívan beszélt. 

– A csapatnak a legnagyobb problémája talán az, hogy nincsen igazi vezéregyénisége. A keret kilencven százaléka huszonöt év alatti. A Tóth testvérek, Levente és Kristóf jó teljesítményt nyújtottak egész szezonban, de Tamás Benjamint is ide sorolnám, aki a védelem oszlopa volt. Őket tudnám kiemelni, valamint Török Márkot, aki télen érkezett hozzánk a vármegyei másodosztályban szereplő Foktőből, aki végig alapembere volt a csapatnak és nagyon jó teljesítményt nyújtott. A szurkolókra nem panaszkodhatunk, mert a vármegyei első osztályú csapatok között, nézőszámban az elejéhez tartozunk. A törzsközösségünk kitart mellettünk, ott van minden mérkőzésen. Persze, ha szomszédvári rangadók vannak, akkor több néző is szurkol a csapatnak. Számítunk rájuk és bízunk abban, hogy az elkövetkezendő bajnokságban is kitartanak mellettünk. A nézőknek is szimpatikus az, hogy a pályán csak szinte helyi játékosokkal találkozhatnak, mindenki ismer mindenkit. Ezt szeretnénk a jövőben is folytatni. 

A csapat záróvacsorával fejezte be a bajnokságot és köszöntek el egymástól, a nyári szünet idejére. Az pozitívnak mondható, hogy a csapat együtt marad, mert a vezetőség minden játékossal úgy egyezett meg, hogy Kalocsán szeretné folytatni. Éppen ezért nagy változások nem lesznek a keretben. Azért két, három játékost szeretnének igazolni. Az már biztos, hogy a tapasztalt, sok mindent megélt kapusuk, Varga Sándor visszavonul. Nádasdi Gergely is csak az edzői stábban fog szerepet kapni. Ez azt jelenti, hogy két rutinos játékosuk kiesik.

Továbbra is az a cél, hogy fiatal játékosokkal erősítsék meg a csapatot. 

A nyár folyamán pálya felújítás kezdődik a klubnál. A centerpálya teljesen megújul egy automata locsolórendszerrel, valamint egy új mobillelátó is épül. Kohány Balázs szerint ettől függetlenül nem fognak idegenben pályára lépni, hanem az edzőpályát fogják olyan állapotba hozni, hogy azon lehessen vármegyei első osztályú mérkőzéseket játszani. A felújítás várhatóan egy évet fog igénybe venni, de lehet, hogy a bajnokság vége felé már tudnak rajta játszani. 

Sok nyári pihenője nem lesz a csapatnak. A felkészülést korán, július második hetében kezdi majd a Kalocsa, mert feljutottak a Magyar Kupa főtáblájára, ahol már augusztus első hétvégéjén mérkőzést fognak játszani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában