Labdarúgás

2024.07.02. 13:51

Fejér vármegyébe költözik át az Apostag

A 2023/24-es idényben a Bács-Kiskun vármegyei másodosztály Északi csoportjában szerepelt Apostag KSE az ősztől Fejér vármegyei labdarúgó bajnokságban folytatja.

Vincze Miklós

A 2023/24-es idényben a Bács-Kiskun vármegyei település, Apostag csapata újoncként szerepelt és ért el tisztes eredményt a Bács-Kiskun vármegyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában. 

labdarúgás, Apostag, vármegye II,
Az Apostag KSE csapata a nyárlőrinci mérkőzésen
Fotó: Szentirmay Tamás

Komoly feladatot jelentett a másodosztály az újonccsapatnak, meglehetősen rögös volt az út, különösen ősszel. Gelencsér Zsolt, a szakosztály vezetője már az őszi idény zárultával elmondta, hogy elméletben tudták ugyan, hogy nagyon sokat kell majd utazni a másodosztályban, sokkal többet, mint amikor még a harmadosztály Nyugati csoportjában szerepeltek, ám egy dolog elméletben tudni valamit, és megint másik a gyakorlatban találkozni vele. Szokatlanul hosszú túrákat kellett tennie a keretnek, egy-egy idegenbeli bajnokira való utazás egyre több időt vett igénybe, így az idegenbeli meccseken való szereplés vágya is olvadt.

Így aztán az idei őszre a Fejér vármegyei bajnokságba nevezett az Apostag, a Magyar Labdarúgó-szövetség Fejér vármegyei igazgatósága pedig elfogadta a csapat nevezését, és a Fejér vármegyei másodosztály déli csoportjába sorolta a Bács-Kiskun vármegyei gárdát.

– Két szempont vezérelt minket az átnevezés során – jelentette ki Gelencsér Zsolt. - Az első a földrajzi szempont, Fejér vármegyében lényegesen kevesebbet kell idegenbe utaznia a csapatnak. Másrészt a csapat megerősítése is könnyebb Fejér vármegyéből, magyarán igazolni is könnyebben tudunk. Márpedig arra szükség van, Apostagon ugyanis a csapat tekintetében hosszú távra tervezünk – indokolta a lépést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában