Bajnokság

2024.06.17. 14:21

Szlovákia nyerte az állami gondozottak labdarúgótornáját ÁGOTA Falván – galériával

Izgalmas döntővel és bronzmérkőzéssel zárult Tass-Alsószenttamáson az I. Nemzetközi Labdarúgó-bajnokság Gyermekvédelmi Szakellátásban Élő Fiataloknak. Magyarország „A” csapata bronzérmet szerzett, ezzel a legeredményesebb hazai csapat lett a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok bajnokságán.

Gulyás Sándor

Gyermekvédelemi gondoskodásban élő fiataloknak szervezett nemzetközi labdarúgótornát az ÁGOTA Közösség és a lengyel Hope for Mundial alapítvány. Az ukrán, horvát, lengyel, szlovén és szlovák együttesek öt magyar gárdával mérkőztek.  

labdarúgás, Ágota Falva
Gyermekvédelemi gondoskodásban élő fiataloknak szervezett nemzetközi labdarúgótornát az ÁGOTA Közösség
Fotó: Gémes Sándor

– A legfontosabb a nemzetközi tornán, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljaink sorstársaikkal mérkőzhettek meg. Itt találkozhattak a hozzájuk hasonló fiatalokkal; láthatják, hogy más országokban is élnek családjukat nélkülöző fiatalok, akik ugyanolyanok, mint ők – mondta el Váradi Márk, az ÁGOTA Közösség sport divízióért felelső munkatársa.

A szombati csoportmérkőzéseken eldőlt, hogy a tíz csapatból mely legjobb négy folytathatja a sportszerű küzdelmet a dobogóért. A bronzmeccset Szlovénia játszotta Magyarország „A” csapata ellen, amelyen a magyar gárda diadalmaskodott 5–0-ra. A döntőben Lengyelország és Szlovákia döntetlent játszott egymással, a mérkőzés tizenegyesekkel dőlt el Szlovákia javára. 

A záróünnepségen senki sem távozott üres kézzel, minden csapat értékes díjakban részesült a kitartó, alázatos és tisztességes sportteljesítményért. 11 különdíjat is kiosztottak, többek között a Gólkirály, a Legkreatívabb csel, a Legjobb női játékos és a Legjobb kapus díjakat vehették át a fiatalok. A legkiemelkedőbb játékosok egy vadonatúj tabletet is hazavihettek magukkal. 

– A foci a kedvenc sportom, kiskoromban kezdtem el futballozni. Örülök, hogy itt lehetek, ÁGOTA Falva csodálatos, nagyon kedves itt mindenki. Jó hangulatú hétvége volt, mindannyian nagyszerű élményekkel térünk majd haza – fogalmazott Sergio Gómez lengyel játékos. 

Az ÁGOTA Közösség legjobb focistái bekerülhetnek abba a válogatott csapatba, amely augusztusban hazánkat képviseli Varsóban a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok világbajnokságán.

– Nagyon vártam ezt a bajnokságot, kiváló csapattal érkeztünk ÁGOTA Falvára. A taktikánk egyszerű volt: minél több gólt rúgni. Nagyon szeretnék kijutni a lengyelországi világbajnokságra, sokat jelentene számomra – emelt ki Pusoma Péter, az ÁGOTA Közösség Heves vármegyei fiatalja.

A hétvégén a budapesti Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat zsonglőrei, a Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola mazsorettesei, a szegedi Tiszavirág Néptáncegyüttes professzionális táncosai a Szegedi Tudományegyetem SZTE Pompom Girls csapata, Orsós Alex zenésprodukciója és Hérány Ferenc énekes-gitáros előadása szórakoztatta a nemzetközi társaságot – tájékoztatta hírportálunkat Hajó Edina, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kommunikációs- és marketing csoportvezetője. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában