Labdarúgás

2024.06.13. 11:28

A Dunagyöngye SK megvédte a bajnoki címét

Az elmúlt héten zárult a bajnokság a vármegyei harmadosztály Déli csoportjában. A bajnoki címvédő Dunagyöngye SK ismételt, imponáló teljesítménnyel újra megszerezte az aranyérmet. A csapat vezetőedzőjével, Szombati Józseffel tekintettünk vissza a bajnokságra, illetve előre, a közeljövőre.

Vincze Miklós

A Dunagyöngye SK az ősszel öt pont előnnyel zártak a második Katymár előtt, a tavaszt, azaz a bajnokságot pedig végül nyolc pont előnnyel nyerte meg a második helyre befutott Kelebia előtt. Végig magabiztosnak tűnt a társaság, és bár a tavaszi második körben legyőzte a Szeremlét és mindjárt hat pontra megközelítette a Kelebia, ennek ellenére aligha volt a kívülállókban kétség atekintetben, hogy a Dunagyöngye SK ezt az aranyérmet is behúzza.

labdarúgás, vármegye III, Dunagyöngye SK,
A Dunagyöngye SK játékosai ünnepelnek a trófeával
Fotó: Farkas Alexa

– Tanultunk a tavalyi évből, amikor is a bajnokság elejét elrontva a 10. hely környékéről indulva lettünk bajnokok – nyilatkozta Szombati József, a Dunagyöngye SK vezetőedzője. – Az idén semmit sem bíztunk a véletlenre, az első fordulótól az utolsóig fenntartottuk a koncentrációt, így aztán végül rajt-cél győzelmet arattunk, nem csak a saját, hanem a szurkolóink nagy örömére is. A szurkolóink ugyanis mind Dunafalváról, mind Szeremléről rendre idegenbe is elkísértek minket, hazai pályán pedig mindig ők voltak a csapat tizenkettedik embere. Ezúton is szeretnék nekik köszönetet mondani.

Szombati József a társaságból kiemelni senkit nem akart, lévén közös munka gyümölcse ez az újabb siker, azt viszont készséggel elismeri, hogy a tavaszi szezon új igazolásai sokat lendítettek a csapat teljesítményén. – A Bajáról érkezett Hesz Henrik, Dózsa Marcell és Lóki Tamás nem akármilyen erősítések egy vármegye hármas csapatnak, de sokat lendített a társaságon a Bátmonostorról érkező Inotai Csanád is. De nem csak a felnőtt csapat teljesítményével vagyunk elégedettek, ugyanis az utánpótlás korosztályaink is jól teljesítettek, ami nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Az U7, U9, U11-es csapataink a Bozsik tornákon, az U13 és az U19 a bajnokságban tett ki magáért. Ami a jövőt illeti, reméljük, hogy fennmarad a Bajai LC-vel a tavaly nyáron kialakított együttműködés, és meghatározó lesz a folytatásra nézve. Az utánpótlás szervezése terén külön szeretném kiemelni Melnik János elnök úr alázatos és kemény munkáját, de a szülők is nagyon sokat segítettek az utánpótlás csapatoknak, nekik is jár a köszönet.

Arra a kérdésre, hogy a társaság készen áll-e a vármegyei másodosztályra, Szombati József úgy reagált, hogy ez nem is kérdés. 

– A játékosállományunkról nyugodtan kijelenthetem, hogy vármegyei harmadosztálynál magasabb színvonalat képvisel, e tekintetben tehát nem lehet probléma. Együtt is marad a társaság. Sőt, amennyiben valóban följebb lépünk a vármegyei másodosztályba, akkor azt tervezzük, hogy második csapatot is indítunk a vármegye háromban. Kétszeres bajnokként nincs is más iránya az előbbre lépésnek, mint a följebb lépés. Ezt terveztük, erre készülünk. Hallani azonban baljós híreket a vármegyei másodosztályról, amennyiben a vármegyei igazgatóság kénytelenségből összevonná a Déli és az Északi csoportot, az nem szakmailag jelentene problémát, de valósággal életmódváltást igényelne, és egy akkora terhelést – amit a rengeteg utazás jelent – nem hiszem, hogy tudnák vállalni. Félreértés ne essék, semmi bajom az északi csapatokkal, többnek a vezetőségével is kiváló viszonyt ápolok, és az igazgatóságot sem óhajtom a véleményemmel revolverezni, de tudom, hogy ezzel nem csak Szeremlén vagyunk így. Mindenesetre reméljük a legjobbakat, és reményeim szerint a szurkolóinkat az ősszel várjuk a vármegyei másodosztályú és a harmadosztályú meccseken is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában