Baon podcast

2024.02.07. 14:53

Nyilas Bea élete összenőtt Kecskemét sportjával – podcast

A kecskeméti Bolyai János Gimnázium pedagógusa, Nyilas Bea Bács-Kiskun vármegye legeredményesebb testnevelője díjat vehetett át idén januárban. A testnevelőtanárral Vízi Zalán szerkesztő-riporter beszélgetetett a Hír FM kecskeméti adásában.

Nyitray András

Forrás: Nyilas Bea Facebook-oldala

A dunaújvárosi születésű, de Kecskeméten felcseperedő elismert pedagógus több sportágba is belekóstolt fiatalon, a kosárlabda került a legközelebb a szívéhez. Generációk sora szerette meg a testmozgást és a sportot kezei alatt hosszú évtizedek alatt, számot vetni is alig lehetne, hogy Diákolimpiákon mennyi győzelmet ünnepelhettek tanítványai. Büszke arra is, hogy a sportolók mellett embereket is nevelt, hiszen osztályfőnökként is sok tehetség útját egyengette, akik az élet különböző területein találták meg számításaikat. A sportújságírás, azon belül is a televíziós munka a profi klubokkal és játékosokkal is közeli viszonyba hozta, örül annak, hogy sok nagy kecskeméti sikerről számíthatott be az évek alatt. 

Nyilas Bea életútjáról és céljairól mesélt.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában