Kézilabda

2023.12.14. 10:34

A Pick Szeged ellen zárja le otthon az őszt a Kecskemét

Jó hangulatban és bizakodva készülhet ebben az évben utolsó tétmérkőzésére a Kézilabda Kecskemét, mely pénteken a Pick Szeged U21-es csapatát látja vendégül a Messzi István Sportcsarnokban. 

Nyitray András

Kemény küzdelemre van kilátás az évzárón

Fotó: Bús Csaba

A Kecskemét a legutóbbi fordulóban ugyancsak egy tartalékcsapatot tudott legyőzni, koncentrált és fegyelmezett játékkal, hatékony hajrával a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen nyert Tóth Norbert csapata idegenben 29–26-ra. A hírös városiak akkor egy közvetlen riválissal találkoztak, melyet így maguk mögé tudtak sorolni, most viszont egy jóval erősebb ellenfelet kellene megverni. A Pick Szeged fiataljai a 6. helyen állnak a bajnokságban, ugyanúgy 18 ponttal, mint a harmadik Mezőkövesd. Legutóbb az Ajkát verték meg 36–29-re hazai környezetben.  A vendégek összesen nyolc győzelmet, két döntetlent és négy vereséget számolnak eddig. A Kecskemét számára nagyon kellene egy jó eredmény még a bajnokság zárásaként, ugyanis 11 pontjával a 12. helyen áll Tóth Norbert együttese, csupán kettő pontja a kieső zónától. Siker esetén viszont közelíthetnének a középmezőnyhöz. Az előző idényben teljesen kiegyenlített volt a csapatok egymás elleni mérlege a bajnokságban, akkor Szegeden 35–32-es, Kecskeméten aztán 34–31-es hazai siker született. Ezzel biztosan kiegyezne a vendáglátó ezúttal is. 

A Kézilabda Kecskemét–Pick Szeged U21 NB I/B-s bajnoki találkozó pénteken 16 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában