Kézilabda

2023.09.14. 21:12

Vecsésen vár nehéz csata a kecskemétiekre

Péntek este folytatódnak az NB I./B küzdelmei a kecskeméti férfi kézilabdázók számára. A Kecskemét a Vecsés otthonában száll harcba a pontokért. 

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Tóth Norbert együttese az első fordulóban szoros találkozón maradt alul a DEAC otthonában (29–27), de a debreceni vereség után hazai pályán tudtak javítani a hírös városiak, akik a Szigetszentmiklóst gyűrték le 35–29-re. A Vecsés is hasonló előjelekkel várja a pénteki összecsapást, hiszen a Pest vármegyei gárda a nyitányon még kikapott 22–29-re BFKA-Veszprém U21-es csapatától, de idegenben megszerezte első pontjait, miután kiélezett hajrában 24–25-re győzött Ajkán. Mindkét együttesnek két pontja van ezzel jelen állás szerint, így aki nyerni tudna, a mezőny első felébe léphetne könnyedén. 

A tavalyi idényben már találkoztak egymással a csapatok, akkor a Vecsés meg tudta előzni a tabellán a kecskemétieket, hiszen a hazaiak a 8., míg a vendégek a 11. pozícióban zártak. Érdekesség, hogy idegenben mindkét együttesnek jobban ment a másik ellen. A Vecsés először Kecskeméten nyert 27–31-re, de aztán a visszavágón már meglepetést okoztak Horváth Andorék, hiszen 37–40 állt végül az eredményjelzőn. Ezt a különbséget alighanem most is előre aláírnák a vendégek. 

A Vecsés–Kecskemét bajnoki mérkőzés pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában