Birkózás

2023.06.15. 20:40

Müller Petra bronzérmes az U17-es Európa-bajnokságon

Csütörtök este női helyosztó mérkőzésekkel folytatódott a tiranai U17-es birkózó Európa-bajnokság. A Soltvadkerti TE versenyzője, Müller Petra első ízben szerzett érmet világversenyen, miután a bronzmérkőzésen kiélezett csatában bizonyult jobbnak román ellenfelénél a 73 kilogrammos súlycsoportban.

Nyitray András

Forrás: STE

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Müller számára kitűnően indult a verseny szerdán, hiszen francia ellenfelét fölényes, 7–2-es különbséggel múlta felül. Ambre Bouzillard után a fehérorosz Aljakszandra Kazlova következett az elődöntőben, aki ellen csak szoros csatában maradt alul 3–2-re, így csütörtökön a bronzmeccsre készülhetett.

Müller Petra nem kisebb siker után, mint az Eb első magyar érme után léphetett szőnyegre, hiszen az 59 kilogrammos súlycsoportban Ritter Sophie mindenkit legyőzött, a döntőben az azeri Ruzanna Mammadova sem tudta megállítani. A soltvadkerti versenyző a harmadik helyért végül a román Ionela Cojocaru ellen küzdött meg, s végül 2–2-es döntetlen után, nagyobb értékű akcióval szerezte meg a bronzérmet. Müller Petra először szerzett érmet világversenyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában