Labdarúgás

2023.05.17. 20:04

Büntetőkkel jutott a kupadöntőbe a Kecel

A vármegyei kupasorozat 6. körében a Kecel FC a Kecskeméti LC LC csapatát fogadta a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen. A találkozó a rendes játékidőben döntetlenre végződött, a büntetőpárbajt a hazai gárda nyerte.

Vincze Miklós

Gavula Levente (zöld mezben) szerezte a Kecel vezető gólját a Kecskeméti LC ellen.

Fotó: Szentirmay Tamás

A Kecelnek a bajnokság hajrájának a közeledtével nem túlságosan hosszú a kispadja, így sok változtatás a bajnokikhoz képest nem történt az összeállítás tekintetében. A Kecskemétieknél annál több, az eleve fiatal csapat sérülések, eltiltások, és munkahelyi elfoglaltságok miatt a kupaelődöntőre még tovább fiatalodott. Türelmesen játszott az első játékrészben mind a két fél, a második játékrészben a Kecel igyekezett döntésre vinni a dolgot, nagy fölényt ugyanakkor nem harcoltak ki. A vezetést azonban megszerezték – Gavula került ziccerbe, és értékesítette magabiztosan –, majd amikor már úgy festett, hogy bármiféle túlóra nélkül jut újra a vármegyei kupa döntőjébe a Kecel, akkor a 92. percben egy vendég szögletet követően a 76. percben csereként beállt Szabó Domninik egy fejessel egyenlített. Következhettek a büntetők. Az első büntetőjét a Kecskeméti LC fölé rúgta, majd a harmadik körben a kapufát döngették meg. Kormos a következő hazai 11-est hárította, némileg visszaadva a vendégeknek a reményt, több hiba azonban nem történt, 4–3 arányban nyerte a büntetőpárbajt a Kecel, így – címvédőként – a tavalyi év után újra bejutott a vármegyei kupa döntőjébe. 

Kecel FC–Kecskeméti LC 1–1 (0–0), büntetőkkel: 4–3

Kecel, vezette: Ézsiás Gábor (Viskovics László, Krepsz László)

Kecel: Gerner – Vata, Bányai, Gavula (Sajdik 73.), Patai B. (Vörös 87.), Patai G. (Sendula N. 90.), Torma, Bödő, Pintyi, Csáki, Herczeg. Technikai vezető: Kapitány Gábor.

Kecskemét: Kormos – Huszka (Tóth A. 89.), Varga M., Patvaros, Ludvigh, Selmeci, Kurucz (Szabó D. 76.), Kele, Kovács D. (Domokos 64.), Terbe, Schneider. Vezetőedző: Márton Pál.

Gól: Gavula a 72., illetve Szabó D. a 93. percben.

Sárga lap: Vata 83., illetve Patvaros 17., Kele 48. perc. 



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában