Kosárlabda

2023.03.06. 12:19

Fordulatos mérkőzést bukott el a Nagykőrös

A férfi kosárlabda NB I. B piros csoportjában a Nagykőrösi Sólymok a DEAC-ot fogadta vasárnap hazai pályán. Ellentétes negyedek meccsén végül a vendégek tudtak nyerni.

Nyitray András

Fotó: MKOSZ

Az első negyedben nagyon beragadt a Nagykőrös, ugyanis a DEAC támadásban ellenállhatatlan volt, azonnal 12–29-es előnyt kiharcolva. A szárnyaszegett sólymok nem adták fel, Kovács Soma vezetésével nagy elánnal vetették bele magukat a második negyedbe, melyt tíz ponttal meg is tudtak nyerni. A harmadik negyedben alig esett pont, ami a hazaiknak kedvezett picivel jobban, majd az utolsó negyedben óriási csata zajlott a győzelemért. A Nagykőrös megint beragadt és későn eszmélt, így 68–76-os vendég sikerrel zárult a meccs.

– Nagyon csalódott vagyok. Megint ugyanazt a forgatókönyvet játszottuk el, amit szoktunk. A mérkőzést úgy kezdtük, ahogy nem lehet a Piros csoportban. Az első negyedet elbuktuk, majd a mérkőzés további részét megnyertük, már hiába. Akadtak pozitív dolgok, de azt nem bírtuk el, hogy valaki mindig belehibázzon. Ráadásul alapvető hibákról van szó, de megyünk tovább. A Debrecennek gratulálok, további sok sikert kívánok, szurkolóinknak pedig köszönjük a kitartó biztatást – értékelt a Nagykőrös trénere, Pusztai Dávid.

Nagykőrösi Sólymok–DEAC 68–76

Nagykőrös. Vezette: Dr. Varga (Borgulya, Utasi)

Nagykőrös: Kovács S. 18/9, Lakos 15/6, Fehér P. 6, Timkó 2, Filep 2. Csere: Váits 10, Kocsis 13/3, Horváth M. 1, Kovács B., Molnár B. 1. Vezetőedző: Pusztai Dávid

DEAC: Gáspár 7, Kenéz 13, Balázsi 6, Neuwirth 19/12, Kovács Á. 21/3. Csere: Pollák 4, Várszegi 2, Hegedűs, Högye, Fábián 4. Vezetőedző: Berényi Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában