Röplabda

2023.03.13. 12:38

A MÁV Előrével harcol a négy közé jutásért a KRC

A Magyar Kupában hévégén bronzérmet szerző Kecskeméti RC számára nem sok lehetőség volt az ünneplésre, kedden ugyanis már a rájátszással folytatódik a férfi Extraliga legizgalmasabb szakasza. A kecskemétiek a székesfehérvári MÁV Előrével küzdhetnek a négy közé jutásért.

Nyitray András

A kecskemétiek a székesfehérvári MÁV Előrével küzdhetnek a négy közé jutásért

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A Kecskemét bravúros teljesítménnyel győzte le a kupában az előzetesen esélyesebbnek tartott Kazincbarcikát 3–2-re, és a találkozó előtt Nagy József már utalt arra, hogy a bajnokság ezen szakaszára készültek az utóbbi három hétben. Ez meg is látszott a kecskemétiek játékán, egyben bizakodásra adhat okot a bajnoki negyeddöntő előtt is.

Mivel a MÁV Előre a középszakaszban a 3. helyen végzett, a Kecskemét pedig a 6. pozíciót szerezte meg, papíron most sem Nagy József együttese lesz az esélyes, ráadásul a pályaelőny is a fehérváriaknál van. A MÉV alaposan megerősítette keretét az átigazolási időszak hajrájában, megszerezték például a magyar válogatott kecskeméti nevelésű erősségét, Pesti Marcellt is, akinek alighanem különleges élmény lesz korábbi csapata ellen küzdeni. Igaz ez a kispadok melletti csatára is, hiszen Nagy József éppen elődjével, Dávid Zoltánnal vívhat nagy taktikai csatát.

A párharc három nyert mérkőzésig tart. Az első találkozót kedden 19 órakor rendezik Székesfehérváron, majd szombaton 18 órakor a Messzi István Sportcsarnokban jön a folytatás. A harmadik felvonásra jövő héten szerdán 19 órás kezdéssel kerül sor ismét Székesfehérváron, a további program az eredmények tükrében kerül kialakításra, ha szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában