Íjászat

2023.01.10. 19:18

2022 a gyarapodás éve volt a Koppányoknál

A kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület 2022-es mérlege: 77 aranyérem, 49 ezüstérem, 23 bronzérem, plusz egy világbajnoki 2. helyezés.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület

Szenvedélyük az íjászat, melyet érmek sokasága is fémjelez. A kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület a közelmúltban tartotta meg évértékelőjét. A részletekről Kis Mónika Koppány íjász adott számot.

Az évzáró-évértékelő összejövetelen a 2022-es események, rendezvények felelevenítésén, a versenyeken elért eredmények ismertetésén túl a 2023-as tervekről is szó esett. Összegezve a tapasztalatokat, kijelenthető: 2022 a gyarapodás éve volt a Koppányoknál. Nőtt a létszám, új tagok csatlakoztak az egyesülethez, Dinnyés Gyula, az egyesület vezetője bírói képesítést, Keserű Szilvia pedig biztonságtechnikai ellenőr képesítést szerzett.

A Koppányok nagyszerű csapatot alkotnak, tagjaik között a kisiskolástól a fiatal felnőtteken át egészen a senior korosztályig vannak versenyzők. Valamennyien szenvedélyesen hódolnak e sportágnak. Az év során számos, mintegy 50 versenyen képviselték az egyesületet. Ők maguk is tartottak nomád versenyeket a Dinnyés tanyában, íjásztáborban vettek részt, volt csapatépítő kirándulásuk. Tavasztól szinte minden hónapra több esemény jutott. A tagok közül néhányan részt vettek a Történelmi Íjász Világbajnokságon, illetve az Országos Bajnokságon.

A kitartó edzéseknek, felkészüléseknek köszönhetően összeségében 77 aranyéremmel, 49 ezüstéremmel, 23 bronzéremmel gazdagodtak a Koppányok 2022-ben. Mindezek közül kiemelkedik a fiatal tehetség, a középiskolás tanulmányait folytató Zoboki Csenge világbajnoki 2. helyezése.

A Koppányok örömmel segítik a sokszoros rekorder és VB címmel rendelkező felvidéki Bogár család hazai versenyzését. Ennek köszönhetően: távlövésben is többszörös OB bajnokai lettek az egyesületnek. Bogár Valéria, Bogár Fruzsina és Bogár Péter is többszörös Országos Bajnoki címmel ékesítette 2022-ben a Koppányok éremstatisztikáját.

További kiemelkedő eredmények

Zoboki Csenge történelmi terem OB és 3D terem OB országos bajnok, történelmi országos bajnokság 1. helyezett,

Dél-Alföldi Régió bajnoka, történelmi VB 2. helyezett lett. Bicskeiné Csányi Mária a Dél-Alföldi Régió bajnoka, történelmi OB 5. helyezett. Szólya Imre a Dél-Alföldi Régiós bajnokság bajnoki 2. helyezettje lett. Kis János lovasíjász a Kassai lovasiskola vizsgarendszerének 7. szintjét érte el, a II. tanulói fokozatot.

A Koppányok közül kiválóan teljesítettek még a versenyeken Varga-Bene Olívia, Füleki Nikolett, Füleki Bianka, Balanyi Sándor, Dinnyés Gyula, Patyi Norbert, Szeibert Imre, Keserű Szilvia, Tamáskovics Gyula, Kövecses Zsuzsanna, a túravezető Boldog Bence, Kis Csaba, Fekete Katica, Tóth Evelin, Zrínyi Norbert, Tóth Milán, Tóth Mihály, Kiss János lovasíjász, Csányi József, Nagy Zoltán, Nyári István, Elekes Lajos és Lovas Ferenc.

Kis Mónika végül kiemelte: sokat köszönhetnek a támogatóiknak, valaminta a családtagoknak, akik szintén számos alkalommal önzetlenül segítik őket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában