Labdarúgás/Galériával

2022.05.08. 22:03

Döntetlenre végzett a Foktő az Uszóddal a derbin

A 46 ponttal éllovas Foktő a 41 egységgel a második Uszódot fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Nyugati csoportjában, a 23. fordulóban. Győzelem esetén bajnoki címet ünnepelhetett a Foktő, az Uszódnak viszont a minél szebb érem miatt nagyon kellett a pont. Ennek megfelelően óriási és fordulatos csata kerekedett a szomszédvári derbiből, amely végül igazságos döntetlenre végződött.

Vincze Miklós

Emlékezetes mérkőzést vívtak a csapatok Fotó: Vincze Miklós

A fiatalok és a rutinos öreg rókák csatájaként lehetett aposztrofálni a mérkőzést, amelyre szép számban gyűltek össze mind a hazai, mind a vendégszurkolók, sőt, még a kezdés után sem szűntek meg érkezni a drukkerek. Nagy koncentrációval vetette magát mindkét fél a küzdelembe, enyhe hazai fölény mellett. A 3. percben egy lesgóllal jelezte a Foktő, hogy akár két jó passzal is képes gólhelyzetbe kerülni. A 11. percben Szabadi Zoltán ívelt előre szabadrúgásból, a kifejelt labdát Deli Dávid jobbról, tizenöt méterről nem sokkal lőtte a hosszú sarok mellé. Két percre rá Medovy Arnold adott remek passzt Kiss Balázsnak, a jobb felső sarokba tartó lövését Kis Maximilán bravúrral ütötte szögletre. 

A 36. percben Varga Alex kapott egy káprázatos indítást, jól is indult meg, az uszódi védőknek azonban sikerült szögletre menteniük. 

A balról elvégzett szögletet követően Matos Balázs robbant be, és fejelt hat méterről a bal felső sarokba, 1–0. Annyira kiegyenlített volt a küzdelem a vezető gólig, hogy az szinte váratlanul esett. A 39. percben Varga Alex lőtt fölé egy bal oldali nagy szóló végén. A foktői kapu előtt egy veszélyes hazaadást követően Kis Maximilián mentett bravúrral. Az ellentámadást Török Márk vezette, kitette jobbra a labdát Fekete Johnny-nak, aki jobbról, húsz méterről mérnöki pontossággal helyezett a hosszú alsó sarokba, 2–0.

Aki negyvenöt perc után elkönyvelte, hogy ezzel eldőlt a meccs, annak az Uszód a második félidőben tizenegy perc alatt bizonyította be, hogy óriásit tévedett. A 46. percben Zorván Szilárd ívelt előre remek ütemben, Medovy Arnold rajtolt a labdára, a kifutó kapus mellett el is vitte, és balról, tíz méterről passzolt az üres kapuba, 2–1. Mintha vért ivott volna a vendégcsapat. Az 50. percben egy jobb oldali szöglet veszélyesen tekeredett a kapu elé, és a menteni akaró Lakatos-Lengyelről pattant a jobb sarokba, 2–2. Az 56. percben Zorván Szilárd küldte a kapu elé hatalmas bedobással a labdát, az egyet pattant, majd átpattant a védőkön, a hosszú oldalról, az ötös sarkáról Medovy Arnold félfordulattal lőtt a jobb sarokba, 2–3. Hat percre rá szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda a 16-os sarkánál. Varga Alex a bal alsó sarkot célozta meg. 

Badó Gábor nagyot vetődött, először fogta is a labdát, ám miután az nekiütközött a kapufának, a kapus kezéből a hálóba perdült, 3–3. 

Két percre rá egy jobbról kapott jó passzt követően újra Varga lőtt tíz méterről, Badó vetődve mentett. A 75. percben a hazai kaputól harminc méterre jutott szabadrúgáshoz az Uszód. Zorván Szilárd ekkor bizonyította, hogy nem csak nagyot dobni, nagyot rúgni is tud. Teljes rüszttel küldte meg a labdát, amelynek az iránya eleinte magasnak tűnt, ám a 11-es pont tájékán zuhanórepülésbe váltott a pettyes, és végül a felső lécen csattant. Egy percre rá egy látványos és pontos hazai kontra végén előbb Farkas Szabolcs lőtt jobbról, Badó mentett, majd a kipattanót középről Lakatos-Lengyel lőtte rá, Badó ismét mesterien védett. A hátralévő időben volt még két meccslabdája a hazai csapatnak. A 86. percben Lakatos-Lengyel passzolt jobbra Varga Alex elé, aki tíz méterről lőhetett, Badó ezúttal is hárított. Akárcsak a 91. percben, amikor Lovasi Krisztián passza is meccslabda lehetett volna, de Badó ezúttal is óriási bravúrral hárított. Nagy izgalmak közepette ért véget a mérkőzés, amelyet követően egyik fél sem lehet elégedetlena megszerzett vagy megmentett ponttal, és amelyből színvonalát tekintve is emlékezetes csata kerekedett.

Gyuricza János: – Meggyőződésem, hogy az mérkőzés mind a két csapat szurkolóinak, mind a semleges nézőknek nagyszerű szórakozást nyújtott. Sajnos a második félidő elején egy kissé bent maradtunk az öltözőben, és abban az időszakban hamar kaptunk három elkerülhető gólt. A csapatom ezt követően ugyanakkor mindent elkövetett a siker érdekében, de már csak egyenlítésre futotta. Ennyire tellett ma, megtettünk mindent, kétségbeesve pedig nem vagyunk, hiszen a bajnoki cím még nem úszott el, hamarosan meg fogjuk szerezni.

Borsos Tamás: – A második félidőben nyújtott játékunk alapján büszke vagyok a srácokra. Az első félidőben azt kértem, hogy próbáljunk betömörülni, lezárni a pálya közepét, mert ez a fiatal társaság bármikor képes minket megkontrázni. A 20. perc után talán kicsit elhamarkodottam mondtam a srácoknak, hogy egy kicsivel vigyük följebb a támadósorunkat, hiszen ezt követően kaptunk két gólt. A szünetben egy kissé átszerveztem a csapatot, ez jól sült el, hiszen a cserék benne voltak a gólokban, sőt, még meg is tudtuk fordítani az állást. Sajnálom azt a szabadrúgásgólt, amellyel kiegyenlített a Foktő, de úgy gondolom, hogy igazságot eredmény született.

Főnix SE Foktő–Uszód KSE 3–3 (2–0)

Foktő, 420 néző, vezette: Korsós Péter (Tóth István, Polyák Attila)

Foktő: Kis M. – Szőgyi, Markó, Lakatos-Lengyel, Varga A., Kovács M. (Balogh 58.), Perity (Csesznók 58.), Matos, Mikes, Török (Lovasi 77.), Fekete (Farkas 72.). Edző: Gyuricza János.

Uszód: Badó – Horváth, Zorván M., Romsics (Teleki 46.), Zorván Sz., Leták (Máté 46.), Kiss B., Halák, Medovy (Krazsu 89.), Deli (Répási 87.), Szabadi. Edző: Borsos Tamás.

Gól: Matos 38., Fekete 43., Varga 62., illetve Medovy 46., 56., Lakatos-Lenyel (öngól) 50.

Sárga lap: Horváth 41., Máté 52. perc.

Kiállítva: Halák 88. perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában