Kosárlabda

2021.09.08. 16:31

A Bajai Bácska nyerte a Lucifer Kupát

A hétvégén ötödik alkalommal rendeztek Lucifer Kupát a nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskolában. A négycsapatos kupa Molnár Ferenc helyi testnevelőnek állít emléket, akit mindenki Luciferként ismert.

Kovács Nóra

A fiatalok tisztesen helytálltak a nagykőrösi Lucifer Kupán

Forrás: Bajai Bácska FKE

Bár tavaly nem tudták megrendezni, idén ismét lebonyolították a négycsapatos felkészülési tornát, melyen a házigazda Sólymokon kívül a Bajai Bácska, az Óbudai Kaszások és a Vásárhelyi Kosársuli vett részt.

Szombaton a nyitómeccsen a Nagykőrös ellenfele a Baja volt. Nagy csatát vívott a két együttes, végig fej fej mellett haladtak a csapatok. Végül a hosszabbításban 87–89-re a Bácska győzött.

– Egy ki-ki meccset játszottunk a hazai Nagykőrössel, végül a szerencsésebb csapat nyert – nyilatkozta Hosszú István, a Bajai Bácska FKE elnöke. – Mindkét csapat részéről elég szezon eleji volt a forma. A rendes játékidőben meg kellett volna nyernünk a meccset, a legvégén három ponttal is vezettünk, azonban kihagytunk két büntetőt, a Sólymok pedig egy triplával büntettek, így a hosszabbításban dőlt el a találkozó. Ott végül felénk billent a mérleg.

Ez a meccs nagyon jól szolgálta a felkészülést, mondhatjuk, hogy szinte a döntőbe jutásért játszott mérkőzés a döntőnek felelt meg, egy nagyon erős csapat volt az ellenfelünk.

– A Baja ellen játszottuk a harmadik edzőmérkőzésünket, amely nagyon jól szolgálta a felkészülést. Nagyon régóta ismerjük a Baja csapatát, melyet rutinos játékosok alkotnak – mondta Kovács Sándor, a Nagykőrösi Sólymok KE vezetőedzője. – Végig kiélezett mérkőzést játszottunk velük. A védekezésben volt a mérkőzés elején némi hibánk, amit próbáltunk kijavítani a meccs folyamán, de sajnos elég gyenge dobóformát fogtunk ki.

Rosszul dobtunk bentről, a festékből és a hárompontos vonalon túlról is.

Ehhez jött huszonkét eladott labda, mivel sokszor rossz döntéseket hoztunk. Bár egy szerencsés távoli dobással kiharcoltuk a hosszabbítást, de a végjátékban a Baja mellé állt a szerencse, mi pedig vereséget szenvedtünk. Azonban nagyon jó mérkőzést játszottunk egymással – tette hozzá.

Nagykőrösi Sólymok– Bajai Bácska 87–89 (22–23, 15–14, 17–17, 22–22, 11–13)

A másik csoportban az Óbudai Kaszások 92–66-ra győzte le a Vásárhelyi Kosársulit.

A bronzmérkőzést így a Nagykőrös és a Hódmezővásárhely játszotta vasárnap.

Jól indított a Sólymok, a negyed végén már nyolc ponttal vezetett, majd a folytatásban is domináltak a hazaiak, és a nagyszünetben 53–31-re vezettek. A folytatásban sem tudott közeledni a Vásárhelyi Kosársuli, végül 98–67-re győzött a Nagykőrös, ezzel megszerezve a bronzérmet.

– A bronzmérkőzés teljesen más kávéház volt, mivel az ellenfél az NB I./B Zöld csoportjában szerepel és egy hiányzó csapat helyére ugrottak be – mondta Kovács Sándor. – A Vásárhely egy jó kis futós társaság, így figyelmeztettem a fiú­kat, hogy ne vegyék félvállról a mérkőzést. Itt már sokkal összetettebb és koncentráltabb volt a játékunk védekezésben és támadásban is. Negyven percig a maximumot nyújtotta a csapat, így már a második negyedben kialakult a húszpontos különbség, amit végig meg is tudtunk tartani. A vendégek lélektanilag összeestek, tőlünk pedig mindenki pályára tudott lépni, helyenként pedig nagyon szép megoldásokat láthattak a nézők is.

Nagykőrösi Sólymok KE– Vásárhelyi Kosársuli 98–67 (25–17, 28–14, 21–19, 24–17)

A fiatalok tisztesen helytálltak a nagykőrösi Lucifer Kupán
Fotó: Bajai Bácska FKE

A döntőt a Bajai Bácska FKE és az NB I./B Piros csoport újonca, az Óbudai Kaszások játszották. A Baja jobban kapta el a fonalat, az első negyedben szerzett előnyüket meg is tartották a mérkőzés végéig, végül 71–63-ra győzték le a fő­városiakat, ezzel megnyerték a Lucifer Kupát.

– A döntőben végig magabiztosan, nyolc-tíz ponttal vezettünk, talán egyszer feljöttek négy pontra a második félidőben, de ismét két számjegyűvé növeltük a különbséget, végül nyolc ponttal nyertünk – mondta Hosszú István. – Jól működött a csapatmunka, ez volt a kulcsa az egésznek. A Kaszások ellen nagyon rossz dobószázalékkal dobtunk, viszont jól védekeztünk, mindenhova odaértünk és sokat segítettünk egymásnak. Ez hozta a magabiztos győzelmet. A felkészülés ezen fázisában sokkal többet nem lehet elvárni, viszont ilyen teljesítmény nem biztos, hogy elég lesz az erősebb csapatok ellen. Javítanunk kell a dobóteljesítményünkön.

Bajai Bácska FKE– Óbudai Kaszások 71–63 (20–12, 15–14, 11–17, 25–20)

Az eredményhirdetésen egyéni díjakat is osztottak. A legjobb hazai játékos Lakosa Ákos lett. A torna legeredményesebb játékosának járó díjat a bajai Jakab Péter vehette át, míg a legértékesebb játékosnak a bajai Bagó Martint választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában