Búvárúszás

2021.07.13. 07:00

Blaszák Lilla bronzérmes a vb-n

Július 3. és 9. között rendezték az oroszországi Tomszkban a felnőtt uszonyos- és búvárúszó-világbajnokságot, melyen 30 nemzet közel 300 versenyzője állt rajthoz.

Kovács Nóra

A Suba Sára, Szabó Anita, Blaszák Lilla és Károlyi Csilla alkotta bronzérmes váltó

Fotó: BÁCSVÍZ-KVSC

A BÁCSVÍZ-KVSC búvárúszó-szakosztályának versenyzője, Blaszák Lilla a 4x200 méteres női nemzeti váltó tagjaként bronzérmet szerzett a megméretésen. A kecskeméti uszonyos a dobogós helyezés mellett egyéniben a 11. helyen végzett 400 és 800 méteres felszíni úszásban, míg csapattársa, Gruber Kornél a 4x200-as férfi felszíni váltóban 4., a 4x50 méteres mix felszíni váltóban pedig 8. lett. Egyéniben 100 méter felszíni úszásban 24., az 50 méteres búvárúszásban 28. helyezést ért el.

– Nagyon örülök annak, hogy Blaszák Lilla végül éremmel térhetett haza a világbajnokságról.

Ő az a sportoló, aki abszolút lelkiismeretesen végzi el az edzéseken a kiírt feladatokat. Az elmúlt év és az idei esztendő eleje nem volt zökkenőmentes nála, kisebb-nagyobb betegségek, sérülések hátráltatták, de ő újra és újra felül tudott kerekedni ezeken.

Végül a váltóban mind a négy lány magabiztos versenyzéssel biztosította be a dobogós helyét – mondta Juhos Gergely, a BÁCSVÍZ-KVSC búvárúszó-szakosztályának vezetője.

Az egyesület abból a célból vágott neki a versenynek, hogy a 2022-es birminghami IWG Világjátékokra kvalifikációt szerezzenek.

– Sajnos ez idáig sem Lillának, sem Kornélnak nem sikerült kvalifikálnia a világjátékokra. Lilla egyéni legjobb időeredményt produkált 400 méteres felszíni úszásban, de ez nem volt sajnos elég a döntőbe kerüléshez. Kornélnál pedig erőben nem volt hiány, ám valahogy a technikája nem állt össze teljes mértékben a versenyre. Így minimálisra csökkent a lehetőség a kijutásra, de ameddig van esély, dolgozni fogunk a kvalifikáció megszerzéséért. Mindkét versenyzőnk erős, ez jól látszik, a befektetett munkának pedig be kell érnie.

A Suba Sára, Szabó Anita, Blaszák Lilla és Károlyi Csilla alkotta bronzérmes váltó
Fotó: BÁCSVÍZ-KVSC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában