RÖPLABDA

2020.01.18. 07:00

Hisz csapata döntőbe jutásában Dávid Zoltán

A Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén elszenvedett 3:0-s vereség ellenére hisz a kecskeméti csapata fináléba jutásában Dávid Zoltán vezetőedző. A szakember a Debrecen elleni, vasárnap 16 órakor kezdődő bajnokin pedig csak a 3:0-s győzelmet tartja elfogadhatónak.

Borbély Károly

Augusztus óta sokat könyörgött játékosainak Dávid Zoltán 

Forrás: sonline.hu/Muzslay Péter

Fotó: Muzslay Péter

A férfi Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén 3:0-ra kikapott a Kaposvár vendégeként a HÉP-Kecskeméti RC. A szerdai meccs után két nappal kerestük Dávid Zoltánt, a KRC vezetőedzőjét, hogy kicsit lehiggadva mondja el véleményét a találkozó kapcsán.

– Jól játszott a Kaposvár, de nagyban segítettük őket, nem ütköztek ugyanis komolyabb ellenállásba. Azt a mérkőzést egyébként nem szerdán veszítettük el, hanem az augusztustól eltelt időszakban. Attól kezdve minden héten könyörögtem a srácoknak, hogy vegyék komolyan a munkát, mert nem lesz elég a Magyar Kupa elődöntő előtt egy héttel teljes erőbedobással edzeni. Tökéletesen tudtam, ha nem kapnak észbe mihamarabb, akkor egy héttel a meccs előtt nehéz lesz váltani. Ezt nem hitték el, nem hallgattak rám, itt az eredménye. Most megtapasztalhatták, hogy igazam van – vélekedett Dávid Zoltán, aki a nagy különbségű vereség ellenére hisz csapatában.

– Az én játékosaim, kiállok mellettük. Közhely ugyan, de a labda gömbölyű, a január 30-ai hazai visszavágón miért ne nyerhetnénk 3:0-ra vagy 3:1-re és akkor jöhet az aranyszett. Optimista vagyok – tette hozzá a szakember, aki elégedett volt a frissen igazolt, a Kaposvár ellen először KRC-mezt húzó Igor Szubotics játékával.

Augusztus óta sokat könyörgött játékosainak Dávid Zoltán
Fotó: sonline.hu/Muzslay Péter

– A statisztikai adatai is azt mutatják, hogy jól játszott. Azért hoztuk, hogy a nyitásfogadásunk stabilabb legyen. Az is lett, de sajnos az ütőink közül többen betliztek szerdán. Bízom benne, hogy a vasárnapi Debrecen elleni extraligás bajnokin minden a helyére áll és magabiztosan győzünk 3:0-ra. Csak ezt az eredményt tartom elfogadhatónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában