labdarúgás

2019.01.28. 13:40

Győzelemmel nyitott a Bajai SK-Bajaszentistván

A hétvégén öt mérkőzéssel elrajtolt a bajai Petőfi-szigeten az öt hétvégén át tartó Bácska Kupa. Vasárnap lépett pályára a megújuló Bajai SK-Bajaszentistván együttese.

Vincze Miklós

Érzelmektől nem volt teljesen mentes a pillanat, amikor a Bajaszentistván–Érsekcsanád mérkőzésen útjára indult a labda. A kezdőrúgást azon a találkozón, amelyet egyébként az 50 szeres válogatott, a BLSE korábbi edzője, Bognár György is megtekintett, a nyolcvanas évek csapatának két villámszélsője, Janicsák Mátyás és Kovács „Tojás” László végezte el. Ezen a találkozón a nyolcvanat is elérte az előkészületi torna egyébként átlagosan ötven körüli nézőszáma, tehát voltak, akik kíváncsiak voltak a tetszhalott föltámadására. Hét új játékos lépett pályára a Bajai SK-Bajaszentistván kezdőcsapatánál, és az első félidőben nagy nyomást gyakorolt az Érsekcsanádra egykapuzott a bentmaradást célul kitűző együttes. Az Érsekcsanád mindössze öt felnőtt játékossal állt ki. – Különböző elfoglaltságok miatt csak öt felnőtt játékosom ért rá, hogy pályára lépjen, ennek ellenére eszünk ágában nem volt kihagyni a mérkőzést – nyilatkozta Vörös Dávid, az Érsekcsanád edzője.

Az első félidőben jócskán ki is jött a rutinbeli különbség, aztán a szünet után kiegyenlítettebb lett a játék. – Nem vallottunk szégyent, az eredmény egy kissé becsapós, hiszen rúgtunk három kapufát is – jelentette ki Vörös Dávid.

A bajai csapatban pályára lépett a szögletből rúgott gólok királya, Nébl Martin is, mindjárt szerzett is három gólt.

Bajai SK–Érsekcsanád 4–0 (3–0)

Baja: Füri – Vedelek, Jenei (Losonczy), Papp, Balázs, Cifra, Nyisztor (Puskás), Nébl, Virág, Mátrai, Martalics (Nagy D.)

Érsekcsanád: Radics Sz. – Novotnik, Szabó J., Gergity, Töttös, Kiss T. (Büte), Radics J. (Szöllő),Taba, Mucsi (Grancsa), Kertész, Neszvecskó.

Gól: Nébl 3, Virág 1.

Ezek is érdekelhetik