Kiskunfélegyháza

2018.09.28. 15:22

Több százan sportoltak együtt az Európai Diáksport Napon (videó)

Több száz általános és középiskolás diák sportolt együtt pénteken az Európai Diáksport Napján Félegyházán.

Vajda Piroska

Országos szinten pedig 1200 iskola, 400 ezer tanulója vett részt a mozgás örömét, a sportolást népszerűsítő eseményen, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség hívott életre 2004-ben. Kezdetben csak a hazai iskolák csatlakoztak a rendezvényhez, ma már Európa harminc országának iskolásai vesznek részt a programokban. Így mintegy 2,5 millió gyermek sportolt a szeptember utolsó péntekén megrendezett nemzetközi eseményen.

Ezen a napon számos érdekes sportprogram várta a fiatalokat, ezek közül az egyik feladat 2018 méter futás volt, amelyet a félegyházi diákok a Honvéd Sporttelepen teljesíttek. Emellett iskolánként más-más programmal készültek a szervezők. A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumban például a táncot népszerűsítették. Kovács Sándor a Silver Step Tánc Stúdió vezetője nem csak a diákokat, hanem a tanárokat is megtáncoltatta. A közös produkció olyan jól sikerült, hogy többen is kedvet kaptak a rendszeres táncoláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában